Танцювальний колектив школи "Вишенька"

Музиці у школі навчають висококваліфіковані викладачі, які вміють знайти підхід до кожного учня та допомагають дітям розвивати власні музичні таланти. Діють теоретичний відділ, відділ гри на фортепіано, є також відділ хорового та сольного співу, де співати навчать кожну дитину. У відділі народних інструментів вчать грати на баяні, акордеоні, гітарі, бандурі, домрі. Відділ духових та ударних інструментів було відкрито лише минулого року, але тут уже навчаються кілька десятків молодих талантів грі на флейті, саксофоні, трубі, ксилофоні та ударній установці. У відділі струнно-смичкових інструментів школи мистецтв «Вишенька», з першого ж дня її роботи, викладачем по класу скрипки трудиться ветеран праці Котельникова Ірина Глібівна. А з цього року у «Вишеньці» відкрито клас композиції під керівництвом Олега Євгеновича Рєзцова - найобдарованіші учні навчаються тут аранжувати відомі мелодії та складати власні.

Танцювальний колектив школи мистецтв "Вишенька"

Історія хореографічного відділення почалась 2002 року. У 2005 під керівництвом Тетяни Миколаївни Стінянської було створено дитячий ансамбль народного танцю «Джерельце», і уже через два роки він здобув звання «зразковий». Минулого року, завдяки підтримці міської мерії та департаменту культури, хореографічне відділення отримало нове, зручно розташоване приміщення, обладнання якого відповідає сучасному європейському рівню. Зараз тут проводиться навчання танцям різного напрямку і стилю: класичний, народно-сценічний, спортивно-бальний, сучасний. Зразковий аматорський ансамбль народного танцю «Джерельце» бере активну участь у творчому житті міста, він також є переможцем багаточисельних всеукраїнських та міжнародних конкурсів та фестивалів. До ансамблю потрапляють кращі з кращих, адже конкурс на хореографічне відділення школи мистецтв «Вишенька» зараз складає 7 дітей на місце.

При школі мистецтв «Вишенька» діє низка творчих колективів: дитячі хори молодших та старших класів, ансамбль скрипалів, гітаристів, народних інструментів, вокальний ансамбль та ансамбль сучасного танцю; викладацькі вокальний та естрадний ансамблі, ансамбль народних інструментів.

Танцювальний колектив школи мистецтв "Вишенька"

На відділенні образотворчого мистецтва викладають живопис, малюнок, композицію. Планується відкрити клас кераміки, бісероплетіння, а також клас художньої вишивки, спільний для учнів художнього та хореографічного відділень. Ідея останнього – показовий приклад синтезу мистецтв, адже діти зможуть власноруч вишивати костюми для своїх виступів.

На засадах самоокупності при школі працюють художня та хореографічна студії, ансамбль сучасного танцю, групи загально-естетичного виховання, групи з вивчення англійської мови, театральний відділ. Особи, які не відповідають за віком вимогам школи, мають змогу навчатися на підготовчому відділенні або у студіях при відділеннях. Це значить, що якщо ви навіть давно вийшли зі шкільного віку, але все ще не облишили мрію навчитись танцювати, співати, грати на музичних інструментах або малювати – вас приймуть на навчання до школи мистецтв «Вишенька».

У планах школи значаться створення симфонічного та духового оркестрів, відкриття класу комп’ютерної графіки та дизайну, відкриття класу звукорежисури та балетної студії. Планується проведення конкурсу «Юний концертмейстер», адже акомпанувати солістам та хореографам – окреме мистецтво.

Танцювальний колектив школи мистецтв "Вишенька"

Кількість учнів у «Вишеньці» на сьогодні становить близько 800 дітей, з них приблизно половина навчається у бюджетних групах, решта в групах самоокупності. 55 дітлахів мають змогу навчатись безкоштовно, це сироти, діти з обмеженими фізичними можливостями та діти з багатодітних родин. Завдяки сприятливим умовам для розвитку творчих здібностей дітей та підлітків, вихованці школи щороку посідають призові місця на міжнародних, всеукраїнських, обласних та міських конкурсах юних талантів. Найкращі випускники минулих років вступили до престижних вищих навчальних закладів (близько 10% тепер навчаються у ВНЗ І-ІІ та ІІІ-ІV рівнів акредитації).

На всіх відділеннях працюють підготовчі групи, до них приймають діток уже з 4 років. Щодня сюди приходять з батьками діти, які бажають навчатись саме у «Вишеньці». В наш час віртуалізованого суспільства школа мистецтв дає дітям живе спілкування. Тут будують навчальний процес так, щоб різні види мистецтва постійно взаємодіяли між собою у процесі впливу на дитину. Це сприяє формуванню в учнів здорових естетичних смаків, виробляє в них своєрідний імунітет проти впливу різноманітних низькопробних антихудожніх проявів.

Як ми повідомляли раніше, біля витоків школи мистецтв «Вишенька».


Переглядів: 9369
Поширень: 0