Світлана Бринюк народилася 21.12.1968 р. у м. Одесі. Закінчила факультет художнього дизайну ОГХУ ім. Грекова, майстерня під керівництвом Єгорова Д.Д. та Єгорової Т.І. (1989 р.) та НАОМА, майстерня станкового живопису під керівництвом професора В.І. Гуріна (1996 р.) З 2012 р. член Спілки Художників України.

Бере участь у виставках з 1986 р. Персональні виставки проходили в Україні, Німеччині, Чехії, Словаччині, Польщі. Твір «Сварка» закуплений Міністерством культури України у 1995 р., у 1996 р переданий у Фастівський краєзнавчий музей. Твори також знаходяться у колекції «Museum Haus am Chickpoint Charlie», Берлін,Німеччина , «The Endy Warhol Museum of Modern Art», Меджилаборце, Словаччина; у галереях та приватних колекціях України, Німеччини, Чехії, Польщі, Франції, Словаччини, Ізраїлю тощо.

Роботи Світлани Бринюк

Роботи Світлани БринюкВ експозиції представлено 24 живописні роботи мисткині – натюрморти та жанрові сценки. Герої натюрмортів-притч, як називає їх сама авторка, дивні, схожі на реторти та атанори, поблажливо-обтічні, а подекуди наїжачені завдяки численним носикам-відросткам посудини, втягнуті у полілоги, часом неквапливо спокійні, іноді, здається, на підвищених тонах. У жанрових сценах безроздільно панують представниці чарівної статі – юнки, молоді матері, загадкові незнайомки, янголині, що марять з відкритими очима занурені у дрімотний стан. Подекуди поруч – брати наші менші: задумливі коти, в’юнкі такси. Як написав київський мистецтвознавець та арт-критик Олег Сидор-Гібелинда «солодка печаль повільно розлита тут, немов з перекинутої склянки - медова рідина (що наповзає на клейонку). Вже не меланхолія, ще не туга, хіба що «по морю». І беж першого балу, і попіл останнього вогнища, і вицвіла глазур запраного платтячка. Яскраві акценти вриваються, як соло на трубі - щоб забарвити трубчасті і непокірні долі посудини. Відкластися плямою чийогось, дорослого, одягу ... але в цілому вони мало типові для колористичної палітри Світлани Бринюк….. Чарівність мистецтва народжується на перехресті енігми і «битовухи», загадкового і само собою зрозумілого…»

Виставка працює: по буднях з 10:00 до 20:00, в суботу з 11:00 до 19:00, в неділю з 11:00 до 18:00


Переглядів: 3444
Поширень: 0