В Україні не знайдеться, мабуть, жоден письменник, чию творчість обговорювали б так широко, як це роблять з книжками Мирослава Дочинця. Окрім топових позицій у рейтингах книгарень, його книжки також заповнюють важливу лакуну «духовного наративу» української літератури. Яскраві особистості та їхні влучні сентенції рясніють у кожній книжці письменника, пробиваючи шлях до людей різного віку та соціального статусу.

На зустрічі з шанувальниками своєї творчості письменник розповість не тільки про реальне підґрунтя своїх повістей та збірок, але й з радістю поговорить про все, що можна прочитати між рядками його книжок.

Мирослав Дочинець – український письменник, журналіст. 1990 року заснував газету «Новини Мукачева», 1998 року – видавництво «Карпатська вежа», у якому як головний редактор і директор підготував та видав упродовж лише перших п’яти років понад 100 видань.

Автор понад десяти книг, серед яких – «Гірчичне зерно», «Оскал собаки», «Мункачі з Мукачева», «Роса на фігових листках», «Він і вона», «Дами і Адами», «Гра в ляльки. Жіночі історії», «Куфрик з фіглями», «Лис у винограднику» та інші. Книги Мирослава Дочинця «Вічник. Сповідь на перевалі духу» та «Многії літа, благії літа. Заповіді 104-річного Андрія Ворона» про карпатського діда-старожила стали бестселерами.

У 2012 році вийшов новий роман письменника – «Криничар», а також версія роману «Вічник» для юнацтва під назвою «Бранець чорного лісу».



Переглядів: 4575
Поширень: 0