Вінницький академічний театр імені Садовського був запрошений на Всеукраїнський фестиваль «Тернопільські театральні вечори». На фестиваль вінничани повезли виставу «Я б тобі небо прихилив» Івана Карпенка-Карого у постановці режисера Оксани Бандури, яку представили 7 грудня.

— Цей фестиваль вічний. Він буде жити, допоки буде існувати Тернопіль, театр і пам’ять про Леся Курбаса. Журі було дуже важко визначити переможців. Були роботи вдалі і менш вдалі. У всіх є проблеми в режисурі та акторському мистецтві. Вистава вдала там, де режисер займається акторами, думає про них і любить їх. Адже кожен вечір актор ніби серце витягає зі своєї душі і віддає його вам та одержує від цього задоволення, – зазначив голова журі народний артист України Федір Стригун.

На фестивалі вінничани не лише гідно представили Вінницю, а й здобули нагороду. За режисуру дипломом 3-го ступеня нагородили Оксану Бандуру за виставу «Я б тобі небо прихилив» Вінницького обласного українського академічного музично-драматичного театру імені Садовського .

Дипломами 2-го ступеня за режисуру було відзначено Ореста Пастуха за виставу «Фатальні жінки Бальзамінова» Івано-Франківського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Івана Франка та Богдана Ревкевича за виставу «Полліанна» Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької.

За рішенням журі диплом за режисуру 1-го ступеня не присуджено жодному із учасників.



Переглядів: 4278
Поширень: 0