Основним напрямком художньої діяльності Ольги Акасі є портрет. Основним, але не єдиним. Тому акцент виставки зроблений на показі стилістичного, технічного і жанрового розмаїття художника в усій можливій його повноті. Картини, відібрані для експозиції, - від невеликих графічних робіт і полотен в техніці "білого живопису" до історичного і філософського портрета - об\'єднані загальною для всіх робіт творчою інтенцією - «Бути Майстром». Ольга Акасі - художник класичного напряму, постійно звертається в своїй творчості до історії живопису, до кращих традицій епохи Італійського та Голландського Відродження. При цьому, як зауважують критики, рух художника спрямований не назад у минуле, а «назад у майбутнє». Пояснити це можна тим, що автор далека від наслідування і копіювання, постмодерністського стьобу, псевдоакадемічного кічу і візуальних кліше. Її полотна втілюють переосмислення живописних традицій, являють собою буквально Rinascimento (італ. «заново народжений»), збереження і авторський «знову народжений» розвиток витонченої техніки живописного письма, зокрема техніки сфумато, створеної Леонардо да Вінчі. Роботи сучасного нам автора перегукуються, гармоніюють з полотнами Старих Майстрів, але не повторюють їх. «Її стилізації - самостійні варіанти візуальної традиції», - зауважують російські критики. Творчість Ольги Акасі - це діалог епох, це вічне повернення в майбутнє. Звернення до класики - це гра воль, серйозна гра талантів, бесіда Майстра з Майстром.

Чи варто говорити про художню освіту, Академії, майстерні, успіхи і досягнення митця? .. На питання «де і коли вчилася, у кого і скільки» слідує жест: тут, показує Ольга Акасі, прикладаючи руку до серця. Ольга Акасі тривалий час «пише в стіл». Навчається, проводячи дні і місяці в музеях Москви, Петербурга, Києва, Токіо, Одеси. Вдосконалюється. Нарешті, з 2005 року починає представляти свою творчість глядачеві. Глядацький і комерційний успіх до художника приходить майже відразу. Важко не виділити цього автора. Це може подобатися або ні, але не може не зачіпати. Так само як і неможливо не відзначити художню і технічну складність робіт Акасі. Тому що внутрішній голос художника карбує слова, а руки закріплюють ці слова справою: «бути майстром, це головне».

Агентство «Монети планети» - новий проект Алли Іщенко, офіційного представника Королівських монетних дворів Великобританії та Іспанії, Монетного двору Польщі та Фінляндії, Австралії та Андорри, а також ряду інших зарубіжних виробників і постачальників монет і дизайнерських злитків.

Серед представлених експонатів - монети Королівського монетного двору Великобританії, випущені до діамантового ювілею Її Величності Королеви Єлизавети II (60 років на троні!), у тому числі - один з ювілейних соверенів. Протягом 142 років соверени карбують не змінюючи маси, проби і дизайну. Лише 4 рази за 142 роки дизайн монети, на якій Святий Георгій бореться з драконом, був на рік замінений новою версією. Одним з таких особливих років став 2012. Соверен 2012 року вже увійшов до історії, оскільки на монетах 2013 р. знову карбують старий традиційний дизайн.

Монети «Колекція дорогоцінних каменів до Дня Народження» створені Королівським монетним двором Канади. Кожному місяцю року викарбували монету з кристалом-талісманом цього місяця. Наприклад, для народжених у травні - монета «Ізумруд» з кристалом, що підсилює щастя і родючість. Вересневим іменинникам - монета «Сапфір» з кристалом мудрості і спокою. Ці монети можна носити, до них Королівський монетний двір Канади підготував срібну підвіску на каучуковому шнурі, в комплекті з міні-викруткою для закріплення монети. Монету для підвіски можна підбирати під колір вбрання і під настрій.

Монетний двір Польщі представив серію срібних монет «Видатні художники світу» з повноколірними репродукціями знаменитих картин Дієго Веласкеса і Іллі Рєпіна, Альбрехта Дюрера та Франциско Гойї. Цікаві також монети про кохання «Самсон і Даліла» і «Ромео і Джульєтта», монета-пазл «Ти і я». Нова серія «На щастя!» представлена ​​срібною монетою «Слоник» з позолоченим талісманом всередині монети.

На виставці можна також побачити викарбувані в Німеччині монети - переможниці: монета-черепашка «Устриця з перлиною», що отримала приз за унікальну технологію в червні 2012 року в Москві на міжнародному конкурсі «Монетне сузір\'я», монета «Їжачки», нагороджена Призом оргкомітету конкурсу «Монетне сузір\'я-2012» і отримала третю премію в номінації «Срібна монета року». Цікавими є також квадратна монета зі скляною вставкою - точною копією вітража «Дух святий» над престолом Папи Римського у Соборі Святого Петра у Ватикані, монета у формі сердечка і прямокутна монета «Кармен», якою починається нова серія «Знамениті опери», перші монети серії «Біблійні історії» і монета «Щаслива божа корівка» з позолоченим щасливим талісманом на монеті-серце, монета про Київ, древню столицю Київської Русі, і присвячена сильній жінці Жанні д\'Арк, монети в пам\'ять Івана Павла II і монета з першою з десяти заповідей. Всього увазі глядачів запропоновано понад 50 монет.

24.12.12 – РЦСМ «Арт-Шик» працює до 18:00, 01.01.13 - вихідний

Більше інформації за тел.: (0432) 65-65-92, (063)170-44-80

Партнери виставки – мережа виномаркетів Wine Time та салон креативної флористики "Green Fashion".

Інформаційні партнери: журнали “Галерея напоїв та делікатесів” (Київ), Muza UA"(Київ), «Антиквар»(Київ), ТРК "ВІТА", ТРК "Вінниччина", ОДТРК "ВІНТЕРА", ТРК "Смарт", ТРК "Еверест", журнал "АФИША города Винницы", Рекламно-інформаційнный тижневик «RIA», інформаційні портали - "Моя Вінниця", "ТУТ ВСЕ Вінниця" , "Вінниця ОК", "0432-сайт города Винницы", "ВИННИЦАinfo", "Вин-Инфо".



Переглядів: 4112
Поширень: 0