Виставка

За словами голови Вінницької обласної організація Національної Спілки художників України Леонтія Гринюка, така виставка, яка присвячена новорічній, різдвяній і зимовій тематиці, проходить щорічно.

Виставка

- Ми не обмежуємо художників тематикою якоїсь виставки, пояснює Леонтій Назарович. – Проте на цій виставці домінують твори зимової тематики, серед яких зимові пейзажі, робити на релігійну тему із чудотворцем Миколою.

Головне, як пояснюють художники, написати позитивні емоції. І зазначають, що дивом є справжнє мистецтво.

Художниця Ірина Кравченко

Так художниця Ірина Кравченко, яка на виставці представила полотно із квітами на тлі холодної зими, згадує, що для неї новорічні свята завжди були казковими.

- У цей період мамі давали запрошення до муздрамтеатру і ми ходили дивитись на дійство, новорічну казку, - розповідає Ірина Кравченко. – Тому я пригадую новорічні вистави і спектаклі. На полотні, якщо художник релігійна людина, то у нього виникатимуть такі образи, як ангели, колядники… і для цього не обов’язково читати якусь спеціальну літературу. Але справжнє Різдво і Різдвяне диво для мене тоді, це коли усі удома, і усі здорові, коли тепло, а за вікнами хурделиця… коли удома росте квітка і їй чудово, коли спечений пиріг і у хаті свято.

Виставка

Виставка працюватиме щоденно, окрім святкових вихідних.

Вхід – вільний.



Переглядів: 7334
Поширень: 0