Фестиваль страв "Подільський Святвечір"

За словами організаторів заходу, даний фестиваль був створений для того, щоб відродити давні подільські традиції. Присутні на святкуванні матимуть чудову можливість долучитись до відродження традицій святкування Різдва не лише українцями – подолянами, але й представниками національних громад, що живуть на території Вінниччини. А театралізовані сценки передсвяткових приготувань і перебігу Святвечора, доброзичливі колядки занурять у неповторну атмосферу різдвяного дива.

Фестиваль страв "Подільський Святвечір"

Все дійство відбувалося в одному із найбільших виставкових залів музею. Окрім наїдків музейники підготували і святкову програму. Співали різноманітних колядок Подільського краю та ставили театралізовані сценки за участі гурту «Бревіс» Вінницького училища культури і мистецтва ім. М. Д. Леонтовича, аматорів Могилів-Подільського району, що повіншали учасників заходу із молдавським колоритом. Активну участь у святкуванні також брали й погребищани, які заспівали унікальних колядок і щедрівок та представники польської і ассирійської громад, які радували гостей своїми неповторними стравами й запальними колядками.

Фестиваль страв "Подільський Святвечір"

По закінченню дійства усіх гостей пригостили пісними стравами Святвечора, над якими чарували дбайливі руки музейних господинь за родинними рецептами, що передаються від матері до доньки. Саме вони, на думку організаторів святкування, несуть у собі зв\'язок поколінь і тепло родинного вогнища, сплітаючи воєдино традиції святкування Різдвяних свят.



Переглядів: 9405
Поширень: 0