різдвяна хода гуртів колядників-щедрівників

Відбулася урочиста різдвяна хода гуртів колядників-щедрівників від Театральної площі до обласної філармонії. В фойє 1-го і 2-го поверхів шанувальники народного мистецтва мали можливість поспілкуватися з майстрами, помилуватись їхніми дивовижними виробами та різдвяними композиціями (Різдвяні дідухи, «павуки» тощо) з власноруч виготовленими прикрасами з природніх матеріалів (солома, очерет, дерево, тісто, фрукти, горіхи, нитки та ін.). А господині з кожного району частували дорогих гостей щедрою кутею та духмяною різдвяною випічкою.

частування

Також обласним академічним музично-драматичним театром ім. М. Садовського було представлене вертепне дійство. Окрім того, на завершенні ІІ обласного фестивалю народної творчості «Різдвяне диво», відбувся різдвяний концерт. Програмою якого були виступи фольклорних співочих та обрядових гуртів усіх 27 районів і м. Ладижина (всього 29 колективів) з виконанням творів новорічно-різдвяного циклу.

фестиваль Різдвяне диво

На свято також завітали заступник голови облдержадміністрації Любов Спірідонова та перший заступник голови обласної Ради Ігор Кревський.

фестиваль "Різдвяне диво"



Переглядів: 6377
Поширень: 0