П\'ять команд з Козятина, Запоріжжя, Боярки, Чернобаю та Сум мали за дві години назбирати якомога більше грошей, співаючи колядки та щедрівки.

колядники

За браком часу ареал, на якому мали діяти колядники був обмежений лише центром міста.

зібрані кошти за коляду

І не зважаючи на це завдяки співочій майстерності, ентузіазму та потужному позитиву командам вдалось зібрати більше 3 тисяч гривень. Потрібно також подякувати і не байдужим жителям нашого міста, які з розумінням віднеслися до своєрідного флеш-мобу і щедро наділяли щедрувальників грошима та ласощами.

вінничани кидають гроші за колядки

Не обійшлось і без смішних курйозів. Один з власників престижного авто одразу ж відвалив одній із команд 100 гривень, але попросив відпустити його без прослуховування колядок. У іншому випадку хтось закинув у мішечок пачку сувенірних доларів. А ще одна команда ухитрилася колядувати для цілої наукової конференції, що проходила у актовій залі готелю “Поділля”.

Саме ця команд із Боярки і назбирала рекордну кількість грошей і отримала за це Кубок переможців Першого спортивного Чемпіонату світу з колядок та щедрівок. За загальною згодою організаторів та учасників чемпіонату більша частина коштів сумою в 2 тисячі буде передана у Фонд будівництва пам\'ятника Т. Г. Шевченкові на площі Василя Стуса.

А в цей  час...

Цікаво, що саме цього дня у Вінниці паралельно проводився ще і Перший Всеукраїнський фестиваль колядок «Різдвяне сяйво», на який приїхали з півтори десятки дитячих колективів, які в основному опікуються різними парафіями римо-католицької церкви. Він проходив у закритому приміщенні концертної зали “Плеяда”, де його основними глядачами були самі учасники фестивалю, їх батьки та керівництво міста і області. Радіючи високому мистецькому рівню цього фестивалю, все ж не втримаюсь від запитання. Чи може колядка та щедрівка існувати у суто академічному середовищі і не задихнутися камерності таких дійств? Може давайте віддамо народові те, що він нам передавав з віку у вік? Може давайте не боятися наших людей? Як показує досвід вінничани широкі за поглядами і щедрі на душу.

Продовжуємо розмову....

Учасники Чемпіонату колядок та щедрівок могли б зібрати ще більше грошей, але уже через годину після завершення змагань на них чекала сцена біля головної ялинки міста. Саме тут Вінницька обласна молодіжна організація “Вінницький КВН” проводила свій уже традиційний новорічний концерт на свіжому повітрі. Близько двох десятків команд Вінниці та гостей нашого міста намагалися насмішити всіх тих, хто прийшов в цей день на ялинку. Судячи по відгукам вінничан концерт вдався на славу.



Переглядів: 3406
Поширень: 0