На святі, приуроченому Різдву Христовому та 20-літньому ювілею пісенного колективу, юні виконавці представили глядачам традиційні колядки країн Європи, Азії, Африки, держав Північної та Південної Америки. А відтак, познайомили гостей свята і з традиціями святкування Різдва у різних країнах світу.

святковий концерт

Послухати різдвяних пісень та привітати учасників хорового колективу з 20-річчям з часу заснування, до театру завітали голова обласної державної адміністрації Іван Мовчан, перший заступник голови обласної Ради Ігор Кревський, митрополит Вінницький і Барський Симеон, народний депутат України Григорій Калетнік та представники духовенства.

«Сьогодні, на завершення Різдвяних свят, колектив та солісти хору подарували нам справжнє Різдвяне диво, адже на якусь мить ми усі разом мали змогу перенестися до різних країн світу, відчути частинку їхньою культури, - звернувся з вітальним словом до присутніх очільник області Іван Мовчан. - Та щирість, те тепло, що випромінювали сьогодні маленькі виконавці, - це неймовірне багатство, яким володіє Вінниччина. І в час, коли усе надзвичайно стрімко розвивається і змінюється, дуже важливо популяризувати такі щирі, добрі та духовні речі, доносити їх до нашої молоді і цим самим збагачувати внутрішній світ наших людей».

вручення Почесної грамоти

Іван Мовчан подякував учасникам та керівникам хору Спасо-Преображенського кафедрального собору за натхненну працю і вручив ювілярам Почесну грамоту Вінницької обласної державної адміністрації, а також запевнив, що обласна влада знайде можливість виділити 50 тисяч гривень на розвиток колективу.



Переглядів: 3919
Поширень: 0