З 19 грудня по перше лютого у Вінницькому обласному центрі народної творчості триває виставка “Різдвяне диво”. Усього на виставці представлено більше 100 образотворчих і декоративно-прикладних робіт 42 майстрів Вінниччини.

Одна із робіт, яка представлена на виставці

Така тематична виставка традиційно проходить у період новорічних свят у Світлиці центру. За словами заввідділом народною творчістю ВОЦНТ Любові Гричанюк, народні майстри переносять на свої витвори споконвічні традиції і при цьому зберігають самобутність і особливість власного виконання.

робота Галини Порхун, які виконані із черпаного паперу

У експозиції вирізняються твори Галини Порхун з Вінниці, які виконані із черпаного паперу. Для створення основи полотна жінка дрібнила цупкий папір, який варила із травами, а згодом масу висушувала. З висушених полотнищ вирізались образи, які згодом розфарбовувались. За словами жінки, на таке заняття витрачається багато часу, проте це цікаво і приємно.

роботи  Галини Порхун з Вінниці, які виконані із черпаного паперу

Окрім живопису і малярства виставку доповнюють витинанки, керамічні роботи, вишиті, різьблені, різдвяні шкрябанки, ляльки-мотанки, картини з петриківським розписом, вироби плетені мотузкою, картини виконані у техніці енкаустика.

виставка

Вхід на виставку вільний.

Вихідні — неділя, субота.

Експозиція працює з 10 по 17 годину.



Переглядів: 9889
Поширень: 0