Організатором події є Вінницька обласна громадська організація “Лабораторія актуальної творчості” і Управління у справах сім’ї і молоді Вінницької облдержадміністрації. Але цього року фестиваль відбувається за підтримки програми із Фонду Ріната Ахметова “Розвиток України”.

- Я дуже вражений, що ми виграли конкурс такого солідного фонду, - ділиться голова “Лабораторії актуальної творчості” і куратор Міжнародного фестивалю лендарту “Міфогенез 013” Олександр Никитюк. - Це було, чесно сказати, приємним шоком, адже конкуренція дуже сильна.

Як розповідає Олександр, “Міфогенез” набирає усе більше і більше обертів: цієї зими заявки на участь у фестивалі подали у двічі більше бажаючих. За попередніми переглядом заявок-проектів фестиваль буде досить цікавим, оскільки з-поміж відомих і солідних митців участь візьмуть:

  • Гжегош Твієртня (Краків),
  • Володимир Бахтов (Миколаїв),
  • Сергій Якунін (Львів),
  • Ігор Насєдкін (Запоріжжя).

- Фестиваль “Міфогенез” створено задля того, щоб художники могли себе творчо реалізувати, щоб відбувався міжкультурний обмін між митцями. Створені об’єкти лендарту візуалізують відчуття сучасності у історично створеному середовищі через художній образ. Адже не випадково місцем для фестивалю обрано Немирівське Скіфське городище. Результат фестивалю — це виникнення дискурсивного поля між глядачем і створеним митцями новим міфологічним простором, - пояснює Олександр Никитюк.

Офіційна презентація Міжнародного зимового фестивалю “Міфогенез 13” відбудеться 14 лютого о 18 годині у приміщенні Регіонального центру сучасного мистецтва “Арт-Шик” (адреса м. Вінниця, вул. Архітектора Артинова, 12 – А).

Кращі проекти лендарту відбере експертна рада, аби внести їх до друкованого альбому-каталогу. Фото і відеоматеріали з “Міфогенезу” представлять на виставках у Запоріжжі, Києві, Сумах, Львові, Одесі та польських містах Краків і Мрагово.

Фото із фестивалю, який проходив минулого року, можна переглянути у прикріплених зображеннях.



Переглядів: 6262
Поширень: 0