15 лютого о 14:00 у виставкових залах Вінницького обласного художнього музею відбудеться відкриття персональної виставки нашого земляка, відомого художника України Зорика Григорія Івановича “Поділля. Сповідь любові”, яка присвячена ювілею художника.

Усього до уваги глядачів представлено 36 робіт, створених майстром українського пейзажу. Більшість творів, що демонструються на виставці, – мальовничі куточки Вінниччини.

Художника цікавить як минуле, так і сучасне, це видно з його робіт, на яких зображені і українські сучасні краєвиди й історичні архітектурні пейзажі, виконані в техніці олійного живопису протягом останніх років.

За кожним твором художника відчувається реалізм зображеного, адже пейзажі, що написані під відкритим небом, зберігають енергетику, є свідками історичних подій і тим містком, який єднає минуле з майбутнім.

Тому пейзажі, написані під час багаторазового перебування на живописних пленерах, є своєрідним щоденником автора, що демонструє глядачам усе багатство рідної землі.

Організатори сподіваються, що відкриття виставки стане яскравою подією в культурному житті Вінниці й викличе зацікавленість вінничан і гостей міста.


Переглядів: 3383
Поширень: 0