Вщент заповнений зал філармонії принишк коли на сцену піднявся баяніст Роман Юсипей. Один. Його запальне соло підкорило публіку, змусило серця битися в ритмі, який він завдавав, виконуючи експресивну аргентинську мелодію. Його володіння інструментом, занурення у настрій твору, найменші нюанси у способі передачі слухачеві вогняного шаленства Nuevo Tango, захопили зал.

А згодом на сцену зійшов камерний склад оркестру «INSO-Львів» під орудою Володимира Сивохіпа і зазвучала музика Астора П’яццолли в аранжуваннях Мирослава Скорика, Леоніда Десятникова, Володимира Зубицького. Оркестр, що складається з молодих професіоналів найвищого ґатунку, зачаровував своїм злагодженим звучанням. Мотиви танго розбурхували уяву, звуки варіювались від загрозливих до хтивих, мелодії змінювали одна іншу, зриваючи шалені оплески.

Ще одне соло почули вінничани – у ритмі танго танцював смичок скрипаля Євгена Крука, концертмейстера оркестру «INSO-Львів» з 2010 року. Цей молодий музикант з міста Хмельницького просто закохав у себе зал майстерністю свого виконання. Пронизливо-щемливі зітхання та непередбачувані пориви почуттів передавав він своєю грою. На пікові пристрасної мелодії у нього навіть пошкодився смичок, але танго було дограно!

Концерт «Астор П’яццола – forever. Мовою пристрасті» ще раз нагадав, що музика Великого Астора є однією з найбільш виразних художніх експресій світу. Протягом концерту його ведуча Тетяна Бурдейна-Публіка розповідала короткі оповідки та цікавинки з життя аргентинця. Завдяки саме його зусиллям танго збагатилося класичною поліфонією, джазовою гармонією, художніми прийомами модерністської музики – і, нарешті, вирвалось із танцювальних залів у світ серйозної музики. Славетні композиції «Libertango» («Танго Свободи»), «Le Grand Tango» («Велике Танго»), «Bandoneón Sinfónico», «La Historia del Tango» («Історія Танго») звучали в найвідоміших концертних залах світу, записувались з найславетнішими музичними колективами на найкращих студіях звукозапису, стали мотивами саундтреків до кінофільмів.

На завершення концерту були зіграні найвідоміші речі П’яццоли – Oblivion та Libertango. Вийшов розкішний концерт у виконанні прекрасних музикантів. Кожна з мелодій, як історія палкого кохання, інтригувала та захоплювала. Таких тривалих овацій давно не було чути в наших залах!

А попереду ще три не менш цікавих концерти форуму молодої музики «Барви музики XX сторіччя. Авангард. Класика. Джаз». Дозвольте собі зануритись у чарівний світ звуків у виконанні справжніх майстрів!

Телефон Форуму 691-731



Переглядів: 6880
Поширень: 0