роботи Анни Гижко, які представлені на виставці

Хист до малювання в юної художниці проявився змалечку. Улюбленим заняттям маленької Анни було малювання фантастичних казкових сюжетів.

роботи Анни Гижко, які представлені на виставці

Професійно навчатись малюванню розпочала з 7 років в Центрі «Барви України». Анна вивчає різні техніки живопису: розпис олійними фарбами, графіка та батик, Петриківський розпис.

роботи Анни Гижко, які представлені на виставці

У своїх картинах юна художниця спробувала передати казковий світ, український колорит в природі, побуті, а також світ квітів та символів, що використовуються в Петриківському розписі.

Окрім того, Анна спробувала себе в ляльковій справі. На виставці були представлені два казкові персонажі Маша та Гном-скарбник.

роботи Анни Гижко, які представлені на виставці

Для довідки:

Анна ГижкоЗ 2010 року Анна Гижко постійно бере участь в міських, обласних та загальноукраїнських художніх виставках, які проводяться в Вінницькій Торгово-промисловій палаті, Вінницькому обласному краєзнавчому музеї, галереї «Інтершик», а також виставкових залах музеїв м.Києва. Учасниця мистецьких пленерів в Державному історико-культурному заповіднику (с.Буша, Вінницька область, Україна) та історико-культурному комплексі «Меджибізька фортеця» (смт. Меджибіж, Хмельницька область, Україна).

Відмічена дипломами та грамотами:

  • лауреат шкільного конкурсу «Ліцей має талант» (навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – ліцей №7», м.Вінниця, 2011 р.)
  • переможниця міського конкурсу «Барви України» в номінації «Художник року» (м.Вінниця, 2012 р.)
  • грамота навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – ліцей №7» в номінації «Юні дарування» (м.Вінниця, 2012 р.)
  • грамота Вінницького обласного краєзнавчого музею за досягнення в оволодінні знаннями та навичками Петриківського розпису (м.Вінниця, 2012 р.)
  • грамота Національного музею Т.Г.Шевченка та Президентського фонду «Україна» Л.Д.Кучми за участь у виставці присвяченій Дню Незалежності України та працю в царині народної творчості (м.Київ, 2012 р.)
  • подяка Вінницької обласної бібліотеки для дітей ім. І.Я. Франка за участь в майстер-класі з Петриківського розпису для працівників бібліотек для дітей Вінницької області (м.Вінниця, 2012 р.).
  • подяка Вінницького обласного клінічного госпіталю для інвалідів Вітчизняної війни за участь в майстер-класі з Петриківського художнього розпису (м. Вінниця, 2013 р.).

Дипломант VI міжнародного конкурсу дитячого малюнку «На своїй землі» (м.Мінськ, 2011р.)



Переглядів: 5585
Поширень: 0