Вже удвадцяте Вінниця традиційно відзначає 12 квітня День народження рок-н-ролу.

прес-конференція

Вінницькі любителі цього музичного напрямку почали свій відлік з дня виходу всесвітнього хіта Біла Хейлі "Rock around the clock".

 Ігор СимоненкоПерший рок-клуб, який об`єднав любителів тоді ще андеграундної для Радянського союзу музики, у Вінниці було засновано в 1981 році. А перший рок-фестиваль пройшов улітку 1987 року у кіноконцертному залі "Райдуга". З того часу рок-музика у Вінниці вийшла з підпілля і стала яскравим явищем масової культури міста і всієї України.

Зараз базою Вінницького рок-клубу слугує Палац Мистецтв "Зоря".Олександр Маладика

"Ми провели вже більше 100 концертів, намагаючись привозити групи не тільки з інших міст, але й з інших країн, таких як Росія, Чехія, Австрія, Китай і т.д. Наше завдання - це підтримка молодих вінницьких виконавців, але при цьому, ми не забуваємо і про інші регіони." - каже президент городського рок-клубу  Ігор Симоненко.

Цьогоріч захід присвячений 25-й річниці створення рок-клубу. 

"Ми намагаємося щороку зробити концерт по-різному. Цього року вирішили зібрати всіх, хто ще в змозі тримати гітару, а також  зовсім молоде покоління - учасники творчої майстерні "Зоряна мрія" - зазначив фронтмен гурту "Клондайк" Олександр Маладика.

Нагадуємо, що 12 квітня у міському палаці мистецтв "Зоря" відбудеться святкування Дня народження рок-н-ролу та 25-річчя Вінницького рок-клубу.

Окрім концертної програми планується фотовиставка, присвячена історії вінницькго року та інші приємні несподіванки.

День народження рок-клубу



Переглядів: 6920
Поширень: 0