В світлі вимог указу Президента України «Про проведення у 2013 році в Україні Року дитячої творчості» Вінницьким державним центром естетичного виховання учнів ПТНЗ спільно з Департаментом освіти і науки Вінницької обласної державної адміністрації проведено Гала-концерт переможців обласного фестивалю-огляду художньої самодіяльної творчості учнів професійно-технічних навчальних закладів Вінниччини «Подільські зорі» на тему: «Пісенна душа українського народу не згасає у віках!». Захід відбувся 16 квітня в Міському палаці мистецтв «Зоря».

Гала-концерт

Участь у фестивалі взяли 320 конкурсантів з 13 професійно-технічних навчальних закладів. Переможців визначало фахове журі на чолі з начальником відділу професійно-технічної освіти управління професійної освіти, інноватики та науки Департаменту освіти і науки Вінницької обласної державної адміністрації Анжелою Даценко. Журі оцінювало відповідність концертної програми тематиці фестивалю, режисуру, різножанровість, сценічну культуру, оригінальність постановки номерів, художню цінність виконуваних творів, виконавську та акторську майстерність учасників фестивалю, якість музичного супроводу та естетику зовнішнього вигляду.

Гала-концерт

Отож, Гран-прі фестивалю у номінації «художнє виконавство» отримав вокальний ансамбль «Мрія» Вінницького вищого професійного училища сфери послуг та Центру естетичного виховання; найвищу нагороду у номінації «сольний спів» присудили Анастасії Мельник учениці Вищого професійного училища №7 м. Вінниці та Владиславу Куценко учневі Центру професійно-технічної освіти торгівлі та харчових технологій; в номінації «оркестровий жанр» переміг духовий оркестр «Веселики» Якушинецького професійного училища соціальної реабілітації; найкращими в «хореографічному мистецтві» стали хореографічний колектив «Юність» Крижопільського професійного будівельного ліцею, танцювальний ансамбль «Оригамі» Вищого художнього професійно-технічного училища №5 м. Вінниці та ансамбль народного танцю «Щедрик» Вінницького вищого професійного училища сфери послуг та Центру естетичного виховання.

Гала-концерт

Учасників фестивалю вітав головний спеціаліст відділу професійно-технічної освіти управління професійної освіти, інноватики та науки Департаменту освіти і науки Вінницької облдержадміністрації Андрій Волинець.

Гала-концерт

Фестиваль є традиційним для професійно-технічних навчальних закладів і проводиться щорічно протягом березня-квітня. Проте цього року приємною несподіванкою стала участь вихованців Якушинецького професійного училища соціальної реабілітації. Гуртківці творчого колективу «Данс» вперше на заході такого масштабу. Учні доклали максимум зусиль і вразили глядачів оригінальною хореографічною композицією «Козаки».

Гала-концерт

Всі учасники Гала-концерту були нагороджені дипломами Департаменту освіти і науки Вінницької обласної державної адміністрації відповідних ступенів та пам’ятними призами за перемогу. Щорічний фестиваль має на меті виявлення та підтримку кращих художніх колективів та окремих виконавців у різних видах мистецтв та сприяє подальшому зростанню їх професійної майстерності.



Переглядів: 4473
Поширень: 0