Учні загальноосвітніх шкіл та позашкільних навчальних закладів області з 20 районів захищали свої роботи перед поважною комісією. Конкурс пройшов у рамках обасного тижня під гаслом «Любіть Україну вишневу».

Подільське весілля

Цікаві роботи «вживу» представили, зокрема, представники Могилева – Подільського, Оратіва, Козятина, Бершаді, Турбіва. Молоді народознавці при захисті своїх робіт зі щирим натхненням також застосовували екран для розповідей – пояснень. А очікуючі у коридорі перед залою чергові захисники зі своїми групами підтримки дещо хвилювалися і водночас були у радісному стані.

присутні та учасники "Подільської землі"

І підлітки, і групи підтримки з дорослих демонстрували на сцені характерні особливості народних традицій свого села, району, зокрема, послідовність проведення весілля, - що і як було і є з стародавніх часів.

Комісія  зала

Учасники конкурсу, взагалі, готуючись до Конкурсу з цікавістю шукали, розпитували старих людей про деталі традицій саме своєї місцевості. Всі в залі, - і глядачі, і комісія були задоволені цим заходом, адже все це було по душі.

Представляють Могилев - Подільськ

Зазначимо також, представники деяких районів, зокрема Козятина, Турбіва, привезли з собою невеликі стенди, що демонстрували особливості народних традицій.

Пояснює методист Вінницької обласної станції юннатів Олена Демчук.

- Олено Олександрівно, мета Конкурсу це збереження суто народних традицій життя, чи не так?

- Саме так. Конкурс привчає підростаюче покоління любити свої традиції, обряди, і, в цілому, свій народ, Україну.

- Головні діючі виконавці цього Конкурсу мають бути підлітки, а я бачу на сцені зали і доволі багато дорослих. Чим це пояснюється?

- Дорослі – як группа підтримки та й ще у якості фолькльорно – етнічних колективів по місцевості свого проживання. І діти, і дорослі вирішили разом проводити захист своїх напрацювань. Я вважаю, що це добре, адже, вочевидь, природна зв’язка між поколіннями у народних традиціях.



Переглядів: 4441
Поширень: 0