Оплески не вщухають. Але здається, що то не руки вдячних глядачів, а в напівтемнім залі Вінницького обласного театру ляльок лунає хлопання крил дивовижного ангела, який відлітає зі сцени. А поміж вінничан, які піднялись подякувати акторам і режисеру вистави, кружляють та падають білі, майже невагомі пір\'їни. Вони легенько торкаються душі та залишають незабутній спогад. Можливо, назавжди...

Так міг сказати будь-хто зі щасливчиків, які потрапили на допрем\'єрний показ унікальної для Вінниці вистави-гротеску "Старий з крилами".

Вперше за довгі роки місцевий ляльковий театр зорієнтувався саме на дорослих глядачів. Хоча історія, яку оживила майстерність вінницьких лялькарів, має дещо казковий сюжет. Адже оповідання написане у стилі магічного реалізму.

Мова йде про дивну появу незвичайної людини на подвір\'ї простих колумбійських селян. Якось увечері господар двору Пелайо зустрів на своєму обійсті стариганя з білими, але на диво брудними крилами. Якщо не зважати на крила, виглядав той як звичайнісінький жебрак - змарнілий, обшарпаний, побитий. Пелайо зі своєю дружиною Елісендою вирішили що ця людина - іноземець, який невідомо як заблукав до них на подвір\'я, але вони все ж вирішили покликати сусідку. Та сказала, що це ангел, якого прислали за хворою дитиною цієї сім\'ї. І Пелайа з Елісендою залишили старого у себе в курнику. А незабаром вже все село знало про появу цієї дивної істоти...

Режисер постанови Людмила Земелько не прорахувалась - п\'єса за мотивами оповідання славетного колумбійського письменника Габрієля Гарсіа Марксеса стала одним із найочікуваніших театральних подій цього сезону ще до своєї прем\'єри.

- Я була впевнена в тому, що у Вінниці є інтелектуальна публіка, якій потрібен Маркес, Борхес, Кортасар, Булгаков, - говорить режисер-постановник Людмила Земелько. - Підтримайте нас і наше бажання познайомити дорослого вінницького глядача з їх творчістю.

На цей заклик кожен бажаючий може відгукнутись 11 травня. Саме в цей день, о 16.00, у Вінницькому обласному театрі ляльок, що розташований за адресою - вулиця Л.Толстого, 6, відбудеться прем\'єра вистави.

Довідки за телефоном: (0432)50-00-15.

Довідка:

В якості хорегографа вистави виступив відомий вінничанам танцівник Гліб Зельгін. Серед акторів - заслужена артистка України Олена Андрушко, Людмила Дюкарева, Юлія Василишина, Галина Тарусова, Юрій Марцінов, Олександр Корнєєв і молодий та талановитий Руслан Мондзолевський у ролі "Янгола". Художник-постановник "Старого з крилами" - Тетяна Шабанова. А саму п\'єсу за мотивами оповідання Маркеса написав білоруський автор Андрій Курєйчик, відомий вінничанам за сценаріями до популярних фільмів "Елки", "Любовь-морковь", "Любовь-морковь-2" та ін.



Переглядів: 6837
Поширень: 0