Перехід від аналогового мовлення на цифрове - тенденція, яка торкнулася практично всіх галузей, в тому числі і «найважливіших з мистецтв». З нового року в Україні почнуть закриватися плівкові кінотеатри, повідомляє інформаційно-аналітичний портал Inpress.ua.

- Нам кінокомпанії повідомили про те, що до нового року перестануть постачати в кінотеатри плівкові копії нових фільмів. Про це журналістам сайту  сайту "Моя Вінниця" розповіла директор кінотеатру «Родина» Галина Боднар.

Галина Боднар- Я нещодавно їздила на презентацію, де нам розповідали та демострували цифрове обладнання, - каже Галина Пилипівна.

За словами Галини Боднар кінотеатру "Родина" потрібно близько 800 тисяч гривень на цифрове обладнання.

- Дуже важко працювати із плівкою, - говорить директор кінотеатру "Родина"- Доводиться за свої кошти наймати таксі та забирати ящики із плівкою, які передають потягами, автобусами. Я сама їх підіймаю. Один ящик важить приблизно 25 кілограм. До таких змін я ставлюсь позитивно, адже і нам, і відвідувачам кінотеатру буде краще.

кіноплівкицифрове обладнання

Дистриб\'юторам поставляти плівкові копії фільмів економічно невигідно.

- Відтоді як компанія Kodak стала монополістом на ринку виробництва кіноплівки вона практично щомісяця підвищує її вартість. Відповідно росте і вартість друку», - розповів директор дистриб\'юторської компанії «Аврора» Роман Мартиненко.

Так, за словами Мартиненка, створення однієї фільмокопії на плівці коштує $ 2 тис. Крім цього, для друку плівки потрібна додаткова ліцензія - близько € 3 тис., а копія на цифровому носії обходиться дистриб\'ютору в середньому в $ 400-500.



Переглядів: 4937
Поширень: 0