25 травня 2013 року о 18.00 год. на майдані Незалежності відбудеться відкриття проекту «Мистецькі вихідні», а вже 01 червня на різних майданчиках міста вінничан та гостей міста будуть дивувати мистецькі проекти найрізноманітнішого спрямування. Організаторами проекту виступають департамент культури Вінницької міської ради, КП «Центр концертних та фестивальних програм» та КП «Інститут розвитку міст».

Сцени, на яких бажаючі зможуть споглядати мистецькі проекти будуть розташовані в найрізноманітніших куточках Вінниці: майданчик біля ККЗ «Райдуга», площа Театральна, майдан Незалежності, мікрорайон Сабарів, мікрорайон Тяжилів, МПКіВ «Дружба народів», мікрорайон Пирогово, біля КЗ «Міський Палац мистецтв» та на майданчиках біля бібліотек-філій Вінницької міської Централізованої бібліотечної системи. На них будуть розгортатись дійства починаючи з хореографічних майстер-класів та закінчуючи майстер-класами боді-арту та орігамі.
Членами журі було визначено 15 найкращих проектів-переможців, які протягом літа створюватимуть чудовий настрій та умови активного відпочинку усіх, хто завітає на інтерактивні майданчики міста:

Мистецький проект «Night dance clubs open air»
Проект має на меті залучити громадян Вінниці до активного відпочинку, вселити розуміння того, що культура нічних танцювальних клубів існує. Це проект, в якому поєднані: змагально-спортивна діяльність (конкурси на силу, швидкість, витривалість); інтелектуальні вікторини (на знання історії про культуру нічних танцювальних клубів); гумористичні конкурси, творчі конкурси (орігамі, «Я - МС»); танцювальні house progressive конкурси та майстер-класи. В перервах між конкурсами плануються виступи вокалістів. Атмосфера нічного клубу, тематичні дискотеки (80-х, 90-х, 2000-х).

Проект «Відпочиваємо дружно»
Проект пропагує активний відпочинок, що поєднується з навчанням. На майданчиках більшості бібліотек-філій м. Вінниці кожної суботи розгорнеться ціла низка цікавих заходів, що зацікавить як самих молодих глядачів, так і людей пенсійного віку. Проект включатиме в себе: виставки, цікаві інтелектуальні конкурси, казкові вистави та калейдоскопи, різноманітні майстер-класи, літературно-художні вернісажі. Кожний бажаючий, під час проекту, зможе безкоштовно записатись в бібліотеку.

Мистецькі вихідні

Проект «Арт Шабаш»
Прихильникам «Hand-made» буде до вподоби споглядати те, як майстри технік декорування, мокрого валяння створюватимуть неповторні картини, панно, листівки. Також кожен матиме змогу власноруч долучитись до прекрасного і створити свій шедевр.

Проект «Твій час»
Це інтерактивна тематична музично-танцювальна програма за участю музичних, танцювальних, спортивних гуртів різних стилів та напрямів. Основна ідея – активне спілкування з глядачами, обговорення різноманітних молодіжних, соціальних, громадських та культурних питань у вільному невимушеному форматі.

Проект «Театр «Арлекіно»
Проект пропагує здоровий спосіб відпочинку та дозвілля для молоді. Для виконання цього проекту планується залучити театр «Арлекін» та аматорські циркові колективи (з клоунами, жонглерами, факірами, фокусниками та ін.). В рамках проекту демонструються видовищні циркові номери, а також конкурсна програма від клоунів. Проект пропонує зануритись з головою в атмосферу «Бродячого цирку» і безпосередньо взяти в ньому участь.

Проект «Мистецтво без бар’єрів»
Спільне проведення дозвілля здорових дітей і дітей-інвалідів принесе величезну користь завдяки вихованню толерантного ставлення сучасних дітей та підлітків до ровесників з інвалідністю та розвитку дитячої творчості.

Мистецькі вихідні

Проект «З любов’ю - дітям»
Концертно-конкурсна програма, яка спрямована на організацію культурно-дозвіллєвої діяльності та популяризації сучасного мистецтва серед дітей та молоді нашого міста. Діти матимуть змогу стати активними співучасниками творчого процесу, набути необхідних знань та навичок, які сприятимуть розвитку їх творчих здібностей. У рамках проекту буде проведено святковий концерт, за участю вихованців Центру розвитку дітей та юнацтва «ДивоСвіт». До репертуару концерту входять вокальні твори естрадного напрямку та хореографічні номери у стилі: disco, нip-hop, contemporary bellydance. Учасниками заходу є діти віком від 6 до 14 років. Під час проекту працюватиме творча майстерня з декоративно-прикладного мистецтва.

Проект «Місто творчих людей»
В рамках проекту відбудеться ряд заходів, які спрямовані на те, щоб продемонструвати таланти та уміння вінничан, різноманітні навчальні та патріотичні ігри. Майстер-класи спортивного, музичного та театрального направлення, декупажу, квілінгу, мандали та листівки, розважальні та навчальні ігри, конкурси, фотосесії та різні цікавинки – все це ви можете побачити на проекті «Місто творчих людей».

Мистецькі вихідні

Проект «Кінодворик»
Проект спрямований на подолання кризи кінематографу в суспільстві, адже у Віннниці кінокультура, кінознання та кінотусовки практично не розвиваються. На противагу Вінниччині, кіно у світовому культурному просторі як синтез всіх інших видів мистецтв є однією з найбільш прибуткових індустрій. Реалізація проекту «Кінодворик.Ілюзіон Арт» по новому відкриє кіносферу в контексті креативного простору та презентує успішні практики кінорозвитку.

Проект «Галявина творчості»
Кожної суботи будуть проводитися тематичні майстер-класи, на яких усі бажаючі матимуть змогу ознайомитись з мистецтвом різних народів світу. Досвідчені вчителі-майстри сучасного, народного мистецтва проводячи майстер класи шляхом прямого і коментованого показу послідовності дій, методів та прийомів певної діяльності передаватимуть свій досвід мешканцям міста. Окрім майстер-класів бажаючі зможуть удосконалити або ж почати вивчати іноземні мови (англійська, німецька). По закінченню майстер-класів учасники роботи, яких будуть визнані найкращими отримуватимуть призи.

Мистецькі вихідні

Проект «Культура національних меншин»
Запропонує громадянам активний відпочинок, ознайомлення громадян з багатогранною культурою національних меншин у вигляді вокальних та танцювальних номерів українських, білоруських та російських творів, проведення конкурсу караоке.

Проект «Сальса клуб літо»
Проект спрямованих на танцювальний відпочинок. Мета – визвати у присутніх бажання навчитись гарно рухатись під веселу запальну латиномузику на майстер-класах, анімаціях, флешмобах від професіоналів.

Проект «Чорна кімната»
Чорна кімната – куб зі стороною в 2 метри, яка буде представляти собою гігантську камеру-обскуру (старовинний безоб’єктивний пристрій для створення зображення, яке буде видно всередині чорної кімнати).

Проект «Dancing it\'s my life»
Це проект, в якому домінує танцювальна діяльність (конкурси, миттєві флешмоби); інтелектуальні вікторини (на знання історії танцю); гумористичні конкурси, творчі конкурси (боді-арт та «Ти – талановитий хореограф»); танцювальні конкурси та майстер-класи. В перервах між конкурсами плануються виступи аматорських танцювальних гуртів та вокалістів.

Проект «Арт-інтервенція»
В проекті «Арт-інтервенція» задіяна група художників з різних міст України, які досліджують місто засобом творчого втручання в його середовище (інсталяція, живопис, малюнок, тощо). Об’єктом мистецтва тут стають урбаністичні продукти діяльності людини, що після контакту з митцем змінюють контекст свого існування і трансформуються в продукт мистецький.

Запрошуємо усіх бажаючих поринути в яскраві та незабутні дійства починаючи з хореографічних та вокальних майстер-класів, та закінчуючи майстер-класами боді - арту та орігам. Приходь, зустрінемо літо разом!



Переглядів: 4845
Поширень: 0