Шостий рік поспіль Вінницька літературна група «Лірики Transcendent’a» організовують у Вінниці VI Всеукраїнський фестиваль поезії «Підкова Пегаса».

Фестиваль стартує 7 червня, о 12.00 в Центральній міській бібліотеці ім.Бевза, що за адресою - Хмельницке шосе, 4.

афіша

- Офіційну програму продовжить концерт на сцені під відкритим небом у Центральному парку ім.Горького, - говорить один із організаторів, вінницький поет Леонід Борозєнцев. - А з 19.00 запрошуємо гостей фестивалю та вінничан на "Кленовий вечір». Він відбудеться у сквері та бібліотеці Дома офіцерів, що за адресою - площа Перемоги, 1, де розташований Пам\'ятний меморіальний куточок Влада Клена. Там читатимуть вірші поетів, що вже пішли з цього життя.

Наступного дня, в суботу, 8 червня, учасники фестивалю традиційно відправляться на літературно-художній пленер. Цього року для фестивальщиків запланована велика екскурсійна програма. Зокрема, прогулянка по Архітектурно-парковому комплексу XVIII століття «Маєток Грохольських-Можайських», конкурс історичної лірики до 1150-річчя виникнення слов\'янської писемності (Музей історії авіації та космонавтики України у Вороновиці), огляд Немирівського городища - Великі вали VII-VI століття до н.е., конкурс пейзажної лірики.

- В живописному селі Печера, околиці якого називають Подільською Швейцарією, ми відвідаємо на порогах природні душі шарко, - каже Леонід Борозєнцев. - Тож учасникам варто потурбуватись про купальні костюми, зайвими вони не будуть. Також очікуємо пікнік, фірмовий поетичний батл над Бугом та ознайомлення с мавзолеєм-криптою Потоцьких архітектора Городецького.

У неділю, 9 червня, з 11.00 стартує поетичний ринг «На ганку Соборній». Потім - колективне театральне представлення учасників фестивалю, підсумковий концерт та нагородження лауреатів. Останній захід відбудеться в приміщенні Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеці ім.Тімірязєва, що розташована за адресою - вулиця Соборна, 73.

- Як завжди ми пропонуємо насичену програму. Очікується безліч літераторів, музикантів, цікавих представників різноманітних творчих жанрів, - обіцяє Леонід Борозєнцев. - Вхід на всі заходи фестивалю вільний.

Якщо ж ви хочете самі взяти участь у фестивалі в якості учасника, просто надішліть для розгляду організаторам один-два своїх поетичних твори на електронну пошту [email protected] і отримаєте у відповідь запрошення.



Переглядів: 2974
Поширень: 0