ІІІ Молодіжна бієнале українських традиційних ремесел у Вінниці, що за указом Президента України присвячена року дитячої творчості в Україні, пройшла 1 червня 2013 року в приміщенні Вінницького обласного краєзнавчого музею.

Сучасне декоративно-прикладне мистецтво Вінниччини представлене в Україні та у світі іменами відомих майстрів у різних галузях традиційних ремесел. Багато хто з них має учнів, які використовують мистецький досвід наставників у своїй творчості. Для того, щоб стимулювати творчі імпульси молоді, підтримати бажання працювати саме на теренах народного мистецтва, познайомити більш широке коло глядачів з досягненнями вінницьких майстрів та юних митців, Вінницьким обласним краєзнавчим музеєм у 2009 році започатковано Молодіжну бієнале українських ремесел, яка проходить раз на два роки. В експозиції були представлені твори з кераміки, різьблення по дереву, плетіння з лози, рогози, соломи, бісеру, а також витинанки, писанки, декоративний розпис та народна картина.

У заході взяли участь діти і молодь з творчих студій та гуртків декоративно-ужиткового мистецтва з Вінницької області (а саме Оратівський, Жмеринський, Тиврівський, Іллінецький, Немирівський та Хмільницький р-ни) – 87 учасників представили 268 творів.

Від імені Вінницького обласного краєзнавчого музею, обласної універсальної наукової бібліотеки ім. К.А. Тімірязєва, обласного центру народної творчості та депутата Вінницької міської ради Світлани Василюк молодих, талановитих вінничан нагородили почесними грамотами, альбомами «Вінниця і вінниччани» та іншими нагородами.

майстер - клас

Окрім того, учасники та гості бієнале мали змогу взяти участь у майстер-класах з бісероплетіння, плетіння з рогози, виготовлення ляльки-мотанки, петриківського розпису, тошо, а також мали змогу відвідати виставку та майстер-класи «Середньовічного замку», що знаходиться у музеї.



Переглядів: 8085
Поширень: 0