На ній будуть представлені пейзажі та натюрморти знаних майстрів пензля всеукраїнського масштабу. Серед них: Микола Глущенко, Олександр Лопухов, Василь Непийпиво, Валентина Цвєткова, Сергій Шишко, Тетяна Яблонська та ін. — усього 48 полотен 33-х відомих художників.

виставка

Ця виставка цікава тим, що вона є фактично історією українського живопису. Це картини, що були створені у другій половині 20 століття, які є кращим надбанням українських фондів. Всі художники, чиї твори представлені у експозиції, є відомими та мають академічне визнання.

виставка

Автори переважно належать до київської школи живопису. За сюжетом домінують пейзажі (карпатські, київські, кримські, одеські) та натюрморти; є декілька тематичних робіт. За часовою хронологією, експоновані твори датуються 70 - 80 роками ХХ століття. Більшість авторів уже перейшли у вічне життя.

виставка

Творчість художників, полотна яких увійшли до експозиції виставки «Корифеї українського мистецтва», є цінним надбанням історії української культури. Завдяки цим полотнам можна простежити зародження і продовження мистецтва художників України.

виставка



Переглядів: 6714
Поширень: 0