Серед незрячих виконавців була й талановита співачка з Вінниці – Наталія Слюсарчук. Крім неї, співали ще кілька артистів, які не бачать: Степан Гончаренко і Зера Кіраджиєва (Сімферополь), Марія Швардак (Мукачеве), Вікторія Дудік і Світлана Пашкіна (Львів), Василь Сукач (Луцьк), ансамбль «Гармонія» (Житомир).

Участь у концерті взяли фронтмен гурту «Тартак» Олександр Положинський і скрипаль-віртуоз Олександр Божик (фіналіст телевізійного шоу «Україна має талант»).

Захоплені і вдячні глядачі аплодували виконавцям стоячи і підкреслювали: на такому незвичайному концерті вони раніше не бували.

Автор проекту – незряча Оксана Потимко зі Львова – у відповідь повідомила, що такого теплого прийому, як у Вінниці, учасники проекту не мали в жодній області.

Проект діє п’ять років. Оркестр театру імені Заньковецької – єдиний в Україні професійний творчий колектив, який співпрацює з незрячими виконавцями. До проекту долучаються зірки опери та естради. Вони співпрацюють з незрячими співаками на благодійній основі.

У переважної більшості незрячих виконавців немає музичної освіти. У них мало можливостей репетирувати разом з оркестром, оскільки вони живуть у різних регіонах України. Незважаючи на це, вони збирають повні зали глядачів.

За п’ять років у рамках проекту відбулося 40 інтегрованих концертів в Україні, Польщі, Білорусі, Молдові, Угорщині, Швеції. За цей час учасниками концертів, крім незрячих солістів та оркестру, були відомі виконавці Ніна Матвієнко, Павло Дворський Павло Табаков, леся Горова, Валентина Степова, Кузьма Скрябін, Сашко Положинський, віталій Козловський, Любов Качала, Олег Лихач, Віктор Бронюк, Сергій Фоменко, групи «Пікардійська терція», «Орфей», «Барселона».

За дорученням голови облдержадміністрації Івана Мовчана учасників проекту вітала заступник голови облдержадміністрації Любов Спірідонова.



Переглядів: 4050
Поширень: 0