Трансміфічні проекції - 2», організованому управлінням у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації спільно з громадською організацією «Лабораторія актуальної творчості» на території стародавнього Скіфського городища, що поблизу Немирова.

Мета фестивалю - пропаганда активних форм дозвілля, розвиток естетичних здібностей молоді, формування у молоді уявлення про існуючі в світі форми та тенденції сучасного мистецтва, виявлення та підтримка молодих талантів.

Робота фестивалю розпочалась 20 лютого 2009 року в арт-галереї «Арт-шик» з виставки «Трансміфічні проекції», де були представлені фотороботи створених під час фестивалів 2006 – 2008 років об’єктів з лент-арту. Ці роботи вже побували на виставках у м. Львові та м. Києві.

21 лютого 50 учасників проекту працювали над втіленням в життя нових об’єктів з ленд-арту в Немирівському городищі. Створено 35 об’єктів, які відтворюють сучасне відчуття молоді старовинного через художній образ.

Останній день фестивалю, 22 лютого, був присвячений зйомкам. Відео-та фотозйомки творчих об’єктів велись не тільки звичайним методом, а й з літака, що дозволило по-новому побачити Скіфське городище.

Родзинкою цьогорічного фестивалю стали його молоді учасники, які вперше взяли участь у проекті - студенти Вінницького факультету менеджменту та бізнесу Київського університету культури. За словами головного організатора фестивалю, Олександра Никитюка, «молоді митці вразили організаторів великим рівнем підготовки та цікавим творчим ідейним насиченням своїх мистецьких проектів».

Зимовий фестиваль «Аплікація духу» щороку збирає надзвичайно талановитих людей різного віку, різних країн світу, різного професійного рівня, які назавжди залишаються добрими друзями, створюючи нерозривний зв’язок поколінь.

Природа також робить свій внесок в організацію фестивалю. У 2009 році він організовується вчетверте. І щороку природа створює найдосконаліше білосніжне полотно для того, щоб побачили світ нові мистецькі об’єкти. Історія Скіфського городища продовжується.


Переглядів: 3700
Поширень: 0