Ті, хто потрапив на музейне подвір’я, одразу занурювались в атмосферу фольклорного свята – на вході розташувалась художня виставка. 20 своїх робіт на ній виставили вінницькі художники. Привертали увагу і дорослих і малечі вишиті рушники із колекції фондів музею. Отож, глядачів зібралось чимало.

"Купальська ніч" в музеї М.Коцюбинського

Розпочалось дійство з цікавого екскурсу в минуле про традиції святкування Івана Купала голови громади «Вінець Бога» пана Велимира, а жіночий колектив громади доповнював розповідь прекрасним виконанням купальських пісень.

Звісно ж, свято в літературному музеї не могло обійтися і без поетів. Свої вірші читав Серій Свердл, а Віктор Цимбал розважав глядачів авторськими гуморесками.

"Купальська ніч" в музеї М.Коцюбинського

Що за свято без пісні?! Тож і в музеї цього вечора лунали і хоровий, і сольний спів. Бурхливими оплесками глядачі зустріли народний хор «Добродар» під керівництвом Будь Галини. Чудове виконання купальських та народних пісень зачарувало. Гості свята не могли втриматись, щоб не підспівувати. Прекрасно виступав лауреат Всеукраїнського конкурсу бандуристів Олег Сімонов. А Вероніка Остапчук виконувала на гітарі власні пісні.

"Купальська ніч" в музеї М.Коцюбинського

Молодь плела вінки та обливалась водою.

Аби додати сил і глядачам, і учасникам свята, працівники музею гостинно пригощали присутніх домашніми варениками та гарячим чаєм.

Лариса Кравченко, науковий співробітник музею



Переглядів: 3677
Поширень: 0