Зустріч та вечір знайомств з учасниками та складом журі пройшла 9 серпня на базі Вінницького аграрного університету.

Вже вдруге фестиваль «Кришталеві джерела» проходить у нас на Вінниччині. Це велика радість приймати таких талановитих та креативних дітей. Адже саме за ними розвиток та майбутнє українського кінематографу та фотоіндустрії», - наголосила заступник голови облдержадміністрації Любов Спірідонова вітаючи присутніх.

Обласна влада в міру своєї компетенції всіляко підтримує хід проведення молодіжного фестивалю «Кришталеві джерела» аби кожен учасник мав змогу почуватися максимально комфортно та отримати задоволення від перебування на Вінниччині.

В ході зустрічі глядачі мали змогу насолодитися переглядами виступів народних колективів аграрного університету, чудовими народними піснями, бальними танцями, грою на акордеоні та навіть біт боксом. Під час заходу панувала тепла та дружня атмосфера.

10 серпня відбулася прес-конференції, яка була приурочена проведенню фестивалю «Кришталеві джерела» на Вінниччині.

прес-конференція

Про учасників цьогорічного фестивалю розповів Володимир Пащук. Він повідомив, що цього року до Вінниці завітали понад 200 осіб, які пройшли відбірковий етап – це діти, що навчаються в гуртках, палацах творчості, студіях при професійних телерадіокомпаніях, їхні наставники, студентська молодь і професійні митці, що створюють програми, передачі, теле- і кінофільми для дитячої аудиторії. На фестивалі представлені майже всі регіони України, найбільше учасників з Автономної Республіки Крим, Дніпропетровської області та міста Києва. Загалом, це – 107 дітей, 25 студентів, 78 дорослих учасників – наставників та професійних митців, які створюють аудіовізуальну продукцію для дитячої аудиторії.

Цього року у фестивалі беруть участь автори радіопередач і кінофільмів з Єкатеринбургу та м. Зарічного Свердловської області Російської Федерації і міста Каунас із Литви.

На фестиваль запрошені також школярі з різних районів Вінниччини, які братимуть участь у майстер-класах, бліц-конкурсах, святкових подіях.

Галина Лосєва

У свою чергу Галина Лосєва висловила вдячність всім, хто причетний до організації та проведення фестивалю «Кришталеві джерела». Вона зазначила, що кожне покоління стоїть на плечах попереднього. І на цьому фестивалі наставники будуть передавати свій неоціненний досвід молодим талантам. «Генетична пам\'ять є найголовнішою для людства, і наш фестиваль – це яскравий приклад такого явища», - наголосила Галина Лосєва.

Олена Ракіна

Про підготовку та проведення фестивалю «Кришталеві джерела-2013», організаційні моменти та призи і відзнаки, які отримають переможці і учасники фестивалю повідомила директор фестивалю з організаційних питань Олена Ракіна підсумовуючи зустріч.

прес-конференція

Участь у заході взяли заступник голови облдержадміністрації Любов Спірідонова, керівник апарату Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Володимир Пащук, представник Національної ради у Вінницькій області Вадим Мазурик, почесний голова Благодійного фонду «Батьківська земля» Галина Лосєва, заступник директора Благодійного фонду «Батьківська земля» Отець Павло Поваляєв, в.о. ректора Вінницького національного аграрного університету Галина Янчук, директор фестивалю «Кришталеві джерела» з організаційних питань Олена Ракіна, а також голови журі кіно- і телефільмів, радіопередач та фоторобіт.



Переглядів: 6410
Поширень: 0