Ольшанська Анна Миколаївна народилася 19 жовтня 1985 року в м. Острів Псковської області у Росії. У 1997 році родина переїхала жити до України, в с. Лука Барська, Барського району. Маленьку Аню, яка росла творчою натурою, вражала чарівна краса подільської природи. З малих років дівчинка виявляла хист до малювання, відображала мальовничі краєвиди на папері, полотні, а згодом (2000-2002 рр.) у гуртку малювання під керівництвом чудового фахівця, художниці Клюшкіної Лариси Геннадіївни.

Аня дуже любить тварин, особливо коней, і залюбки їх малює. «Анімалістичний жанр цікавий та складний процес, – каже Аня, – адже потрібно використовувати не тільки традиційну техніку, а й передати та донести до глядача внутрішній світ тварини: її характер, повадки, пояснити поведінку». Здобувши у 2002 році фахову освіту у Барському педагогічному училищі на мистецькому відділі під керівництвом викладача-художника Іванової Надії Володимирівни, Аня зараз працює інструктором - коневодом-наїздником. Так вона стає ближчою до природи та своїх улюблених коней, які дають їй наснагу у житті і творчості.

Неодноразово роботи молодої авторки виставлялись у місцевій школі, Барському будинку культури та у Центральній бібліотеці. Аня не зупиняється на досягнутому, а прагне розвиватися, вчитися і рухатися далі.

Милуватися картинами закоханої у природу художниці можна буде до 13 вересня.



Переглядів: 4840
Поширень: 0