В рамках святкування Дня Незалежності в нашому місті, невеличку колекцію одягу в українському народному стилі показала вінницька дизайнерка Людмила Квєтна.

Людмила КвєтнаДев’ять чарівних панночок та двоє дівчаток вийшли на сцену, встановлену на майдані Незалежності, а потім ще пройшли площею, для того, аби численна публіка могла помилуватись зблизька ладними шатами та деталями образу дівчат.

До свята дизайнер адаптувала класичне народне вбрання та виконала його у сучасній інтерпретації. Український традиційний одяг, з його простою досконалістю форм та багатством і різноманітністю прикрас, слугував джерелом натхнення. Знайомі мотиви знаходили своє відображення у сучасному вбранні та прикрасах на сучасних дівчатах. Такі запозичення сприяють відродженню національної ідеї та усвідомленню національної приналежності.

Всі моделі вийшли не лише барвистими та оригінальними, але й безсумнівно модними. Моделі одягу милували око досконалою ручною вишивкою, різнобарв’ям та квітковими орнаментами запозиченими з традиційних хусток. Тоненькі та напівпрозорі білесенькі вишиваночки з батисту парувались з білосніжними довгими спідницями, прикрашеними ажурною вишивкою в тон та яскравими букетами квітів на грудях, на рукавах та по подолу. Такі ансамблі виглядають пишно та святково. Більш модернові варіанти чорних вишиванок, у вигляді блузок як з рукавами так і без, були так само уквітчані контрастними вишитими квітами та виступали у парі з темними спідницями різної довжини. Найбільш сучасним за формою ансамблем можна назвати синю блузку з хустковим орнаментом у парі з білосніжними шортами з високою талією та яскраво-червону кофтину з декольте на спині, разом з білими брюками прикрашеними аплікаціями з квітів. Також у колекції представлено і цілком сучасний костюм з жакета та спідниці, прикрашений співзвучною іншим моделям квітковою вишивкою гладдю. Надзвичайно вдалим вийшов комплект складений з блузки з вишивкою білим по білому та довгої червоної спідниці з широким чорним поясом – співзвуччя традиційних кольорів та силует, що віками не виходить з моди. Вишиваночки для милих маленьких дівчаток парувались з уквітчаними спідничками та багатошаровими коралями.

показ Людмили Квєтної

Окрім барвистих прикрас на шиї, у вухах та на пальцях, деякі моделі доповнювались тканими поясами. Прикраси у волосі моделей та їх зачіски потрібно виділити окремо. Маковий цвіт та калина у волосі заплетеному в традиційні коси та пишні віночки кожну з дівчат перетворювали на величаву панночку, вбрану до свята.

Показ одягу від Людмили Квєтної продемонстрував стильну та сучасну версію народного вбрання та став справжньою окрасою святкування Дня Незалежності у Вінниці.



Переглядів: 11530
Поширень: 0