5 вересня 2013 р. о 18:00 Регіональний центр сучасного мистецтва «Арт-Шик» та ГО Центр «Культурна стратегія - ХХІ» презентують Міжрегіональну виставку авторської ляльки «Вінниця – золота провінція», присвячену Дню міста. Виставка авторської ляльки, до участі у якій запрошувались майстри – лялькарі з усієї України, у Вінниці відбуватиметься вперше.

Виставка триватиме протягом 6 – 29 вересня. Вона покликана популяризувати Вінницю в українських мистецьких колах, сприяти розвитку мистецтва авторської ляльки у нашому місті та підтримати лялькових майстрів в експонуванні й реалізації їхніх творів.

Тематикою виставки обране повсякденне життя провінційних містечок ХІХ - початку ХХ століть – тихих (часом до сонного одуріння), затишних, спокійних, доброзичливих, де рідко відбувалося щось дуже цікаве, але часом розігрувалися неабиякі пристрасті і людські трагедії, блискуче описані у творах М.Гоголя, М.Салтикова-Щедріна, М. Лєскова, А.Чехова, М.Коцюбинського, Шолом-Алейхема. Серед тематичних розділів експозиції: «Літературні персонажі», «Типи провінційного міста», «Провінційні портрети», «Відомі вінничани», «Образи провінційного дитинства» та «Сценічні персонажі».

У виставці візьмуть участь: Наталя Берестецька (Миколаїв), Ірина Білик (Вінниця), Юлія Грак (Вінниця), Ірина Дядікова (Вінниця), Анна Іванова (Луганськ), Олена Князєва (Київ), Світлана Лебедєва (Тульчин), Ірина Леванова (Київ), Людмила Литвинова (Київ), Світлана Ліховид (Вінниця-Київ), Вікторія Міненко (Харків), Альона Новченкова (Калинівка), Олена Роджерс (Вінниця), Катерина Романенко (Вінниця), Наталя Степанюк (Вінниця), Марина Тимченко (Київ), Світлана Шустрова (Вінниця), Ліна Яблонська (Вінниця).

Глядачі побачать збиральні образи градоначальника, міщан, чарівних квіткарок, базарних торговок, клейзмерів, вишуканих панянок, маленьких панночок та паничів у мереживних сукнях та оксамитових панталончиках, зайнятих своїми нехитрими дитячими справами, безсмертних героїв «За двома зайцями» Проню Прокопівну та Свирида Петровича Голохвастова, портретні ляльки легендарної Софії Потоцької, письменника М.Коцюбинського та його музи О. Аплаксіної, засновниці та антрепренера Вінницького театру Т. Лентовської та винахідника й піонера авіації О. Можайського.

Щоб створити відповідну атмосферу, в експозиції також представлені живописні краєвиди Вінниці І.Ященка з колекції Вінницького обласного краєзнавчого музею та жанрові полотна О.Рожкова, а також старовинні світлини з видами Вінниці та портретами її мешканців з колекції з. х. України В. Козюка.

У рамках виставки заплановані майстер-класи та тематичні кіносеанси, про які організатори виставки повідомлятимуть додатково.

Перший майстер-клас «Лялька-оберіг «Ржевське щастя» відбудеться у День міста, 7 вересня, початок о 16:00, тривалість - 2 – 2, 5 год. Участь безкоштовна, матеріали надаються організаторами.

За всіма оголошеннями, подіями та фото звітами виставки слідкуйте на сайті та ФБ сторінці РЦСМ «Арт-Шик» та сторінках партнерів:

відкрита група «DOLL.UA»

https://www.facebook.com/groups/509824702364945/

відкрита група «Украинское объединение кукольников» (УОК) https://www.facebook.com/groups/uada.art/

та закрита група «Арт-майстерня «Скриня»

https://www.facebook.com/groups/236396686499206/

Вхід на виставку безкоштовний

Розклад роботи:

  • Пн-пт: 10:00 – 20:00
  • Сб: 11:00 – 19:00 (на День міста – до 21:00)
  • Нд: 11:00 – 18:00

За додатковою інформацією звертатися до Оксани Несторович (093)930-73-32



Переглядів: 4711
Поширень: 0