У Вінницькому обласному краєзнавчому музеї 13 вересня з благословення Блаженнішого Сави, митрополита Варшавського і всієї Польщі, відкрилась виставка "КОЛЬОРИ ПРАВОСЛАВ"Я. ПОЛЬЩА." Виставка проходить під почесним патронатом президента Республіки Польща Броніслава Коморовського.

Виставка "КОЛЬОРИ ПРАВОСЛАВ"Я. ПОЛЬЩА." у Краєзнавчому музеї

На урочистому відкритті були присутні заступник голови облдержадміністрації Любов Спірідонова, заступник голови обласної ради Юрій Медведєв, заступник міського голови Валентина Балицька, митрополит Вінницький і Барський Симеон, духовенство, віряни.

Виставка "КОЛЬОРИ ПРАВОСЛАВ"Я. ПОЛЬЩА." у краєзнавчому музеї

Серед почесних гостей в урочистому відкритті фотовиставки взяли участь Генеральний консул Республіки Польща у Вінниці Кшиштоф Свідерек та митрополит Люблінський і Холмський Авель.

Свято розпочалось із демонстрації відеофільму «Життя православних у Польщі». Після перегляду святі отці звернулись до присутніх з вітальним словом. Митрополит Вінницький та Барський Симеон підкреслив важливість давніх тісних зв’язків між православним духовенством Вінниччини та Польщі, зокрема, Люблінського воєводства. «Проект, який далі подорожуватиме іншими містами і країнами Європи, завдяки цим давнім і міцним зв’язкам починається саме з Вінниці,- підкреслив владика Симеон,- це дасть змогу ближче познайомитись із культурним і духовним життям поляків, як католиків,так і православних, а вони зможуть ознайомитись із життям та традиціями подолян».

Виставка "КОЛЬОРИ ПРАВОСЛАВ"Я. ПОЛЬЩА."

За вагомий вклад у налагоджуванні всесторонніх зв’язків між Республікою Польща та Вінниччиною митрополит Симеон вручив пам’ятні грамоти Генеральному консулу Республіки Польща у Вінниці Кшиштофу Свідереку та митрополиту Люблінському і Холмському Авелю.

 

Владика Авель, в свою чергу, щиро подякував організаторам виставки та обласному керівництву за можливість представити частинку польської духовної культури на подільській землі.

Виставка "КОЛЬОРИ ПРАВОСЛАВ"Я. ПОЛЬЩА."

Справжньою окрасою свята став виступ православного церковного хору з Польщі. Бездоганне виконання духовних музичних творів та народних польських пісень переросло в могутнє хорове «Многая лєта».

Виставка "КОЛЬОРИ ПРАВОСЛАВ"Я. ПОЛЬЩА."

Виставка "КОЛЬОРИ ПРАВОСЛАВ"Я. ПОЛЬЩА."

Першу екскурсію виставкою, на якій представлені понад 200 фотографій 57 авторів, провів для вірян особисто владика Авель.

Виставка "КОЛЬОРИ ПРАВОСЛАВ"Я. ПОЛЬЩА."

Зі світлин постають перед відвідувачами чудові храми, церковні таїнства і обряди, відомі духовні і громадські діячі, які трудяться на ниві православ’я у Польщі. Кожен учасник дійства повною мірою відчув себе членом єдиної духовної спільноти, великої православної інтернаціональної родини.



Переглядів: 5237
Поширень: 0