Вишневий Сад

«Вишневий сад» ніби діалог, розповів газеті «МІСТО» режисер театру Ярослав Федоришин, має дві іпостасі – вуличну і сценічну. Зазвичай, зазначив режисер, актори грають обидві постановки. Втім, цього разу львів’янам завадила погода. П’єсу на дві дії, в якій режисером сміливо поєднані сучасність та минуле, вінничани сприйняли неоднозначно – вже після першої дії зал театру покинула частина глядачів. На сцені актори обіймалися, кокетували, відпускали одкровенні жарти та роздягалися до негліже. Можливо, за цією сексуальністю частина глядачів не встигла розгледіти глибокий підтекст, закладений у постановці, переконаний Ярослав Федоришин. Адже головне, на що хотів закцентувати увагу режисер, це швидкоплинність часу.

- Найбільше в цій постановці мене вразила цинічність, яку вдало обіграли актори, - зазначив мер Вінниці Володимир Гройсман. – Втім, у справжньому житті не все продається.

У мерії не відкидають можливості, що весною на Дні Європи або ж восени на День Вінниці театр «Воскресіння» знову навідає вінничан із новими постановками. Як розповів Ярослав Федоришин, зараз його трупа працює над постановкою «Ніч для жінок», в якій піднімається актуальна проблема безробіття шахтарів. Аби підзаробити шахтарі вирішують влаштувати стриптиз у театрі. Власне, підготовка до виступу – оце головна фабула прем’єри, яку вже зовсім незабаром побачать українці.


Переглядів: 3894
Поширень: 0