Яскраву та повчальну  оперету-казку ставлять учні та викладачі ВДМШ №1В рамках проведення в Україні року Дитячої творчості та з нагоди святкування 80-річчя від дня заснування Вінницької дитячої музичної школи №1, учнівський та викладацький колектив школи ставитиме на сцені Вінницької обласної філармонії веселий та повчальний твір - оперету-казку Георгія Портнова «Друзья в переплёте». Музичний вечір розпочнеться 18 жовтня о 18.00 у концертній залі філармонії.

Цей старий милий твір, в якому діють казкові герої, такі як Баба Яга, Лікар Айболить, Попелюшка, Жар-птиця, Сірий вовк та інші, був надзвичайно популярним у 70-80 роках минулого сторіччя, але й до тепер не втрачає актуальності, адже вчить уважному ставленню до книжок. Дитяча оперета була задумана Портновим в 1965 році, коли він познайомився з веселою і повчальною п\'єсою Рассомахіна. Композитор і драматург створили дотепний спектакль у трьох актах. У ньому двадцять шість дійових осіб - героїв улюблених дитячих книг. В опереті-казці «Друзья в переплёте» звучить сорок різноманітних музичних номерів - від простенької лічилки до оркестрової пасакалії. На основі скороченої редакції твору був зроблений клавір оперети, який втілять у життя таланти ДМШ №1.

Постановка цього твору стане справжнім музичним святом для дітей та дорослих. Художній керівник проекту: Тетяна Бурдейна-Публіка; режисери: Олена Колесник, Ганна Бабельчук, Любов Остапчук; хореограф-постановник: Ольга Бондарчук; концертмейстер: Олена Колесник; звукорежисери: Віталій Асєєв, Станіслав Публіка; художник-постановник: В’ячеслав Швець; хормейстери-постановники: Ганна Гапоненко та Людмила Костенко.

Ролі виконують: Саша (школяр) – Тимофій Рудишин, Маша (школярка) – Марія Рудишина, Дядя Стьопа (міліціонер) – Дмитро Рогожин, Лікар Айболить – Дмитро Кудін, Попелюшка – Анна Климчук, Принц – Юрій Нікітенко, Мачуха – Вероніка Швець, Старша сестра – Анна Публіка, Молодша сестра – Дарина Якименко, Жар-птиця – Катерина Гладка, Сірий вовк – Дмитро Сассе, Цар Горох – Сергій Бабельчук, Баба Яга – Ганна Бабельчук.

Ця святкова вистава – одна з подій цілого циклу заходів, який триває у ДМШ №1 вподовж року. Творчі звіти та концерти, що проводяться з нагоди 80-річчя школи, щоразу доводять виконавську майстерність учнів та високу професійність учителів цього відомого музичного навчального закладу міста.



Переглядів: 3779
Поширень: 0