10 жовтня 2013 року з нагоди святкування Дня художника України у виставковій залі Вінницької дитячої художньої школи відбулося урочисте відкриття творчих робіт викладачів школи «Викладаємо і творимо». Такий виставковий проект було започатковано у 2012 році, його логічне продовження - цьогорічна презентація. Учасниками виставки стали, як викладачі старшого покоління, так і новий творчий актив закладу, який на сьогодні очолює директор Стафійчук Наталія Анатоліївна.

відкриття творчих робіт викладачів школи «Викладаємо і творимо»

У виставковій експозиції взяли участь 14 професійних художників та викладачів колективу, кожен з яких продемонстрував свій творчий рівень, з метою не тільки підтвердити власні здобутки, але і подати їх, як методичний приклад своїм учням.

відкриття творчих робіт викладачів школи «Викладаємо і творимо»

Урочиста церемонія відкриття проходила за участю представників департаменту культури Вінницької міської ради. Заступник директора департаменту культури Ковальчук Ганна Петрівна у вітальному слові підкреслила необхідність заохочення юних талантів до активної творчої позиції у формуванні культурного обличчя нашого міста. Святковим підтвердженням даного факту стало вручення почесних грамот і подарунків переможцям та учасникам міського конкурсу дитячого малюнку «Малюємо старовинну Вінницю», який традиційно проводиться щороку в рамках святкування Дня міста серед учнів вінницьких дитячих шкіл естетичного виховання. Переможці оцінювалися за двома віковими категоріями із врахуванням естетики художнього мислення у поєднанні із відчуттям історії свого рідного міста Вінниці. Призери отримали якісні матеріали для подальшого художнього творення, зокрема – етюдники, професійні фарби, пензлі, олівці тощо. Але, без уваги не залишилися і всі учасники конкурсу, які отримали заохочувальні призи.

відкриття творчих робіт викладачів школи «Викладаємо і творимо»

Подібний захід може стати взірцем для подальшої традиції святкування Дня художника, адже він органічно поєднав в собі радість від процесу творення із радістю від процесу навчання творенню.



Переглядів: 7184
Поширень: 0