12 жовтня 2013р. до нашого міста завітали артисти із м.Дніпропетровськ. Вінниця, як завжди привітно зустріла своїх гостей, а вони, у свою чергу, приготували для мешканців нашого міста чудовий подарунок – виступ оркестру народних інструментів «Пролісок» в рамках реалізації проекту «Співуча моя, Україно!».

Співуча моя, Україно!

Зустріч відбувалася у концертній залі Вінницької дитячої школи мистецтв. Творче дійство розпочали учнівські колективи нашої школи мистецтв: оркестр народних інструментів, ансамбль бандуристів, вокальний ансамбль старших класів «Мрія», зразковий ансамбль танцю «Подоляночка» та інші. Плавно естафета перейшла до оркестру народних інструментів «Пролісок». У їх виконанні прозвучали популярні твори українських, російських, зарубіжних авторів, естрадні та джазові композиції, розраховані на широке коло слухачів. Високопрофесійне виконання творів під керівництвом художнього керівника оркестру народних інструментів «Пролісок», чудового музиканта, диригента та оранжувальника творів Андрія Коритного, зачарувало та захопило всіх присутніх у залі. Андрію Коритному вдалось створити на базі школи професійний молодіжний оркестр, що складається з випускників і учнів школи. Колектив постійно гастролює Україною, ставши справжньою оркестровою родиною. Концертна програма виступу оркестру вразила імпровізаційністю, майстерністю як оркестру, так і окремих солістів. До останнього звуку бандури, глядачі захоплено ловили кожен рух диригента та насолоджувались розмаїтою палітрою української музики.

Співуча моя, Україно!

На згадку про пам’ятну зустріч керівники оркестру та Вінницької дитячої школи мистецтв обмінялись сувенірами та подарунками і домовились на подальшу творчу співпрацю.

Для творчого десанту з Дніпропетровська школою мистецтв організовані цікаві екскурсії по місту, що викликало масу незабутніх вражень у гостей.

Співуча моя, Україно!

Та на цьому творчий маршрут оркестру по нашому місту не завершився – їх чекала творча зустріч у глядацькій залі КЗ «Вінницький міський клуб». Неабияк колектив порадував глядачів своєю професійністю та різноманітністю репертуару. Своїм виконанням оркестр змінив уявлення про народні інструменти та розширив можливості гри на них. Молодіжний оркестр вразив монолітною єдністю диригента та колективу.

Такого роду захід, як проект «Співуча моя, Україно!» проводиться у КЗ «Вінницький міський клуб» вперше. Проте, заповнена зала та вдячні глядачі говорять про те, що і на далі необхідно здійснювати такі заходи.

Підводячи підсумки проведено заходу можна впевнено сказати, що назва проекту абсолютно себе виправдовує. Адже наша країна творча та співуча і обмін творчістю між її містами безумовно сприяє цьому.



Переглядів: 3612
Поширень: 0