24 листопада у Вінниці відбудеться прем’єра відомого твору Джузеппе Верді – Реквієм. Цей музичний твір за часи незалежної України не виконувався жодного разу, тому для Вінниці це стане музичною подією року. Приурочений концерт до 200-річчя з Дня народження великого італійського композитора.

Два роки тому на сцені вінницького театру ім. Садовського вже звучав Реквієм. То був твір відомого композитора Моцарта. Чимало вінничан виявили бажання відвідати цей концерт (всі місця у залі були зайняті), це іще раз підтвердило чималий інтерес містян до класичної музики. Класичні марафони стали також традиційними на святкуваннях Дня Європи та Дня міста.

Цьогоріч департамент культури міської ради продовжує реалізацію у Вінниці масштабних культурних заходів. Цього разу подією року стане виконання Реквієму Джузеппе Верді. Вінниця та Львів стануть першими містами України, де відбудеться прем’єра цього найвідомішого твору визначного італійського композитора. «Враховуючи те, що виконання Реквієму потребує великого складу професійних виконавців, цей твір останній раз звучав на сценах України за радянських часів, - розповідає директор департаменту культури Ірина Френкель. – Проект є досить затратним, тому після перемовин з директором Львівської філармонії було вирішено реалізувати його спільними зусиллями».

Музичний твір виконуватиметься музикантами Академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії, Галицького академічного камерного хору та камерного хору «Gloria». Загалом на сцені буде 130 виконавців. Головним диригентом постановки буде маестро Ілля Ступель (Швеція). За словами Ірини Френкель, це буде класичне виконання Реквієму, але він немає характеру заупокійної меси, а є досить позитивним твором, який містить багато частин у маршовому та швидкому темпі.

Прем’єра відбудеться 24 листопада у музично-драматичному театрі імені Садовського. Квитки можна буде купити не тільки у касі театру, а й через концертну інтернет-касу вже з 10 листопада. Ця система працює ще в тестовому режимі, але наразі опрацьовується не лише можливість замовлення квитків, але й вибір місця у залі і сплата банківською карткою.​



Переглядів: 4452
Поширень: 0