Відкриття виставки відбудеться 7 листопада о 18:00. Це вже втретє арт-центр презентує творчий доробок київського живописця західноукраїнського походження.

До нинішньої експозиції увійшло близько 30 живописних полотен, створених протягом 2013 року.

Емоційно піднесений, натхненний та відкритий для нових вражень, художник постійно перебуває у динаміці творення. «У мене мета творити легко та невимушено, щоб до цього дійти потрібно тисячі робіт намалювати» - розповідає Любомир Мартинюк. Він пише багато, здається, постійно перебуваючи у стані натхнення та вдосконалюючи свою техніку. Перше, що звертає на себе увагу в роботах, це експресія кольору та фактури. Його кольорові поверхні – то суцільні «місячні» рельєфи, «канали», прориті у товщі фарбового шару, соковиті мазки, немов застиглі язики полум’я. Палітра Любомира обіймає широкий спектр кольорів, напружено-насичених та лагідно-пастельних, які зіштовхуються у гучних контрастах або тяжіють до більш тонких поєднань. Вихори широких мастихінних мазків, вичавлені просто з тюбика контури, цятки на відстані складаються у цілком впізнавані краєвиди та букети. За темпераментними засобами художньої виразності у художника стоїть об’єкт живопису, натура, чиї форми та ритми диктують той чи інший спосіб втілення, скеровують кожен рух руки.

Втім, на натурні враження у Любомира накладається й прагнення висловити особисті переживання та настрої. Левову частину робіт складають зображення квітів. І не лише тому, що майстерня художника розташована у самому серці Національного Київського ботанічного саду ім. М.М.Гришка. Саме квіти, за словами художника, є найдосконалішими серед прекрасних Божих творінь, вони викликають найсильніші та найяскравіші почуття подиву, радості та захоплення, які й виплескуються на полотна безкінечним багатством форм та барв.

 

Про автора: Любомир Мартинюк народився 1980 року, в селі Солотвин Богородчанського району Івано-Франківської області. Мистецьку освіту отримав у Косовському коледжі декоративно-прикладного мистецтва ім. В.І.Касіяна (відділення художнього розпису) та Львівській національній академії мистецтв (відділення сакрального та монументального живопису). Починаючи з 1998 року презентує свої твори на персональних та збірних виставках Івано-Франківська, Львова, Києва, Черкас. Живе і працює у Києві. Організатор та постійний учасник живописних пленерів у Карпатах.

 

Виставка діє: по буднях 10:00 -20:00, у суботу 11:00 -19:00, у неділю 11:00 -18:00.


Переглядів: 4697
Поширень: 0