Вінниця увійшла до дев\'яти міст України, в яких компанія «Артхаус Трафік» та Британська Рада в Україні покажуть кращі нові кінофільми Великобританії. Цього року в основну програму фестивалю увійшли чотири повнометражки: "Король Сохо", "Квартет", "Королівський вікенд" та "Коханці на колесах".

КОРОЛЬ СОХО

Вікова категорія фільму: 18+ (містить сцени з оголенням та вживанням наркотиків)
Країна: Великобританія, США, 2013
Жанр: Байопік
Режисер: Майкл Вінтерботтом
В ролях: Стів Куган, Анна Фріл, Імоджен Путс, Темсін Егертон, Кріс Еддісон, Джеймс Ленс

Ласкаво просимо до скандального світу Пола Реймонда, підприємця, імпресаріо та «короля Сохо». Дивлячись на засилля міщанства у вульгарних секс-салонах Лондона, у 1958 році Реймонд відкриває для широкого загалу свій перший «джентельмен-клуб». Поступово він вибудовує цілу імперію клубів та еротичних журналів, котрі приносять йому колосальний прибуток і кидають виклик британській моральності. Серед наслідків такої діяльності – звинувачення у непристойній поведінці, зруйнований шлюб, діти, які страждають та особиста трагедія.

КВАРТЕТ

Вікова категорія фільму: 12+ (містить ненормативну лексику)
Краіна: Великобританія, 2012
Жанр: Трагікомедія
Режисер: Дастін Хоффман
У ролях: Меггі Сміт, Том Кортні, Біллі Конноллі, Полін Коллінз, Майкл Гембон, Шерідан Сміт, Ендрю Сакс

Фільм заснований на одноіменній п’єсі Рональда Харвуда. Дія розгортається у домі літніх артистів британської оперної сцени. Щороку 10 жовтня тут гала-концертом святкують день народження Верді, але святкування опиняється під загрозою через колишню примадонну та справжню стерву Джину, яка категорично відмовляється брати у ньому участь.

КОРОЛІВСЬКИЙ ВІКЕНД

Вікова категорія фільму: 12+ (вживання ненормативної лексики, сцени сексуального характеру)
Краіна: Великобританія, 2012
Жанр: Історична драмеді
Режисер: Роджер Мітчелл
В ролях: Білл Мюррей, Лора Лінні, Семюел Уест, Олівія Колман, Елізабет Марвел, Олівія Вільямс, Елізабет Уілсон

Історія роману президента США Френка Делано Рузвельта з його кузиной – красунею Маргарет Стаклі. Події фільму розгортаються у 1939 році під час політичного візиту британської королівської родини до резиденції Рузвельта.

КОХАНЦІ НА КОЛЕСАХ

Вікова категорія фільму: 15+ (вживання грубої ненормативної лексики, непристойні сексуальні сцени)
Країна: Великобританія, 2012
Жанр: Чорна комедія
Режисер: Бен Уітлі
У ролях: Еліс Лоу, Стів Орам, Ейлін Дейвіс, Роджер Майкл, Тоні Вей, Сімус О’Ніл, Моніка Долан

Двоє закоханих - Тіна та Кріс - вирушають у подорож на північ Англії у фургончику. Як і багато інших, вони не надто люблять неприємних людей, які заважають іншим відпочивати. Більшість людей намагаються не звертати увагу на оточуючих, проте Кріс не готовий миритися з порушниками спокою. Він починає позбуватися всіх тих, хто заважає йому насолоджуватися відпочинком з коханою жінкою.

Крім того, проект «Нове британське кіно» підготував для кіноманів колекцію короткометражних фільмів - номінантів на премію Британської кіноакадемії (BAFTA - 2013). Збірка має назву «Британія. Коротко».


Переглядів: 3185
Поширень: 0