фестиваль Подільські візерункиПеред учасниками та глядачами розгорнеться яскраве свято, тісно пов’язане з традиціями нашого народу, яке продемонструє різноплановість творчих пошуків на ниві автентичного мистецтва.

Фестиваль зачарує, здивує і захопить відвідувачів своєю неповторністю, вишуканістю й високою естетикою. Самобутнє культурно-мистецьке народне дійство розпочинається у фойє школи о 16.00 презентацією виставки робіт учнів образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва. Крім того, досвідчені майстрині своєї справи – викладачі художнього відділення під час проведення майстер-класів запропонують всім бажаючим доторкнутись до сакрального мистецтва: відчути народження диво-оберіга «Ляльки-мотанки», створити автентичний вазон «Дерево життя» та спробувати виготовити витинанку.

Шанувальникам народного музичного мистецтва в малому концертному залі о 17.00 буде запропоновано лекцію-концерт, де слухачі поринуть у розмаїття українських народних інструментів. У єдиному колористичному просторі народної музики відвідувачам презентують показ відеофільму «Творчий портрет М.Леонтовича» - нашого земляка, взірцевої постаті, патріота національної культури.

О 17.30 у фойє школи запрошують гостей фестивалю викладачі хореографічного відділення поринути у лоно запальних народних танців. Під час подільського флешмобу всі присутні матимуть можливість ознайомитись із стилістичними особливостями українського танцю за регіональним поділом та долучитись до активної участі.

Справжньою родзинкою у добірному фестивальному гроні буде святковий концерт учнів і викладачів «Ми з роду українців», який розпочнеться о 18.00 у великому концертному залі школи. Концерт побудований, як збірка історії багатої української музичної спадщини, що модернізована художніми засобами і прийомами. В програмі концерту представлені твори вітчизняних композиторів класичного та сучасного напрямків, а також народного мистецтва. На концерті також слухачів чекають сюрпризи та несподіванки підготовлені гостями фестивалю.

Сподіваємось, що інноваційний проект викличе живий інтерес широкого кола мешканців міста.

Запрошуємо до участі у програмі фестивалю всіх небайдужих до народного мистецтва.



Переглядів: 2758
Поширень: 0