Відкриття - 19 грудня о 18:00.

Виставка, присвячена 6-річчю центру, організована в рамках програми "Міст", завдяки якій мешканці Вінниці вкотре зможуть познайомитися з кращими зразками сучасного живопису.

На сьогоднішній день Андрій Цой вважається одним з найцікавіших сучасних українських художників. У 2008 році він увійшов до рейтингу - каталогу «Сучасне мистецтво України періоду Незалежності: 100 імен».

А. Цой закінчив Дніпропетровське державне художнє училище ім. Вучетича , факультет образотворчого мистецтва університету Гранади, аспірантуру Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури. Старший викладач кафедри живопису Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури. Його твори успішно експонувалися на виставкових майданчиках Литви, Іспанії, Німеччини, Угорщини, Франції, Китаю, Канади, США. Вони представлені в зібраннях Королівського музею сучасного мистецтва Амана (Йорданія), Університету Мадрида, мерії м. Алітуса (Литва), Університету Гранади (Іспанія), у приватних, корпоративних та галерейних колекціях України, Європи, Канади, США, Кайманових островів.

"7.6.2." - це поєднання цифр, що дало назву виставці, найбільш часто повторюється серед інших числових і буквених знаків - шифрів, якими рясніють роботи Цоя. Цифри, літери, знаки - просвічують крізь напівпрозорі тіла і тканини , виступають з нерівностей багатошарової поверхні немов якісь послання. Виглядають вони наче слова, літери яких розділені точками, через що точність початкового поняття відступає перед нескінченністю варіантів розшифровки, або цілі фрази якоюсь псевдомовою , виконані хитромудрої в\'яззю. За словами автора, ці знаки носять як вербальний, так і географічний, а, найчастіше, біографічний характер. Основне завдання художник бачить у тому, щоб "знайти засоби втілення своєї художньої ідеї, які в естетичному аспекті апелювати б не до знань глядача, а до його давньої смутної підсвідомості, а в зовнішньому прояві – змусили б реагувати на зіставні деталі " (зі статті О.Ламонової "ПОДВІЙНА ГРА : ЖИВОПИС АНДРІЯ ЦОЯ").

Виставка відкрита для відвідування: будні: 10:00 - 20:00, субота: 11:00 - 20:00, неділя: 11:00 - 18:00.

Телефон для довідок: (063)170-44-80, 65-65-92

 «Арт-Шик» представляють виставку відомого київського живописця Андрія Цоя «7.6.2»



Переглядів: 3823
Поширень: 0