З 17 січня по 16 лютого 2014 Торгова марка «RUTA» та ГО "Центр" Культурна стратегія - ХХІ " представляють виставку старожитностей з приватних колекцій Володимира Козюка та Олега Євпака.

Вінничан запрошують на виставку колекціонерів Володимира Козюка та Олега Євпака

Виставка «КРАСА ТВОЯ, УКРАЇНО!» Присвячена традиційній жіночій прикрасі XVIII - XX століть - дукачі. Дукач - прикраса у вигляді великої монети з металевим бантом, прикрашеним каменями. Дукач символізував достаток, і був центральною, парадною прикрасою. Слово дукач утворено від дукат, старовинної монети, спочатку італійської /ducato/, а потім і будь-якої, яку носили на шиї серед бус або просто на стрічці, приваривши для цього до монети вушко. Як прикраса використовували австрійські дукати, російські рублі, гривні, червінці, талери. Деякі дукачі передавалися з покоління в покоління. Такий дукач набував ролі сімейного, родового символу, ставав реліквією, що об\'єднувала кілька поколінь.

Експонати виставки - нашийні прикраси з підвісками, дукачі - з колекції Олега Євпака (Біла Церква), яка налічує більше 100 екземплярів. Олег Євпак - мистецтвознавець - експерт, випускник Державної Академії керівних кадрів культури і мистецтва. Очолює відділ реставрації Білоцерківського краєзнавчого музею. Колекціонер з 1986 року. Учасник виставок «Краса твоя ,Україно ...» ( галерея "НЕФ " Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника, 2007 ), «Дукачі України» ( Білоцерківський краєзнавчий музей, 2010, 2013 ).

Вінничан запрошують на виставку колекціонерів Володимира Козюка та Олега ЄвпакаВінничан запрошують на виставку колекціонерів Володимира Козюка та Олега Євпака

Володимир Козюк презентує унікальну колекцію фотографій етнічних типажів - українок в повсякденних і святкових національних костюмах, доповнених різноманітними нашийними прикрасами з монетами - підвісками і дукачами. Заслужений художник України Володимир Козюк - живописець і фотохудожник , колекціонер , переможець загальноміського конкурсу " Покровитель культури - 2003", автор проекту " Духовне збереження та відродження культури Поділля", радник голови Вінницької обласної адміністрації з питань культури і духовності.

Виставка експонується у Центрі сучасного мистецтва «Арт -Шик».
Відкриття виставки 17 січня о 17:00.

Виставка відкрита для відвідування: будні: 10:00 - 20:00 , субота : 11:00 - 19:00 , неділя : 11:00 - 18:00.



Переглядів: 4428
Поширень: 0