«Піккардійська терція» – завжди бажаний гість у нашому місті, і хоч це вже 11-й їх приїзд до Вінниці, але ж під зав’язку заповнений зал свідчить про те, що наслухатись голосами цих шістьох неперевершених львів’ян неможливо! Музичні обробки українського та світового різдвяного фольклору з перших чистих нот створили особливу атмосферу у залі – відомим «Щедрику», «Добрий вечір тобі», «Нова радість стала» та іншим підспівували тихенько, решту ж пісень зал слухав затамувавши подих. Всі ці старі обрядові пісні переспівані по новому несуть світло та радість до людських душ, а тонке та натхненне аранжування надає відомим колядочкам сучасної мелодики. Американська класика («The Little Drummer Boy» та «Santa Clause is Coming to Town») вирізняється надзвичайною мелодійністю.

Тенори і баритони (Володимир Якимець, Андрій Шавала, Богдан Богач, Роман Турянин) виводять вокальні партії та супроводжують рулади основних вокалістів – Андрія Капраля і Славка Нудика. Голоси, відшліфовані більш ніж двадцятирічною інтенсивною практикою, звучали піднесено й прозоро. Ефектна зміна тональностей, живе блюзове ліричне звучання, традиційна для групи майстерна імітація звуків – все було у цьому концерті. 18 коляд, які становлять зміст різдвяного альбому «З неба до землі» (п’ять іншомовних – польська, іспанська, шотландська та дві американські) звучали мовою оригіналу, надихаючи на добро, радість і святкування.

«Христос ся рождає!» – несеться зі сцени. «Славімо його!» – відповідає вдячна публіка. Півтори години концерту пройшли мов одна трепетна мить. Та не могли поїхати «піккардійці» не заспівавши улюбленої пісні вінничан – «Старенький трамвай» прозвучав на біс під оплески, що довго ще не замовкали. Зважаючи на сповнений зал, організатор концерту Олександр Абрамчук («Пан Заваркін та син») запевнив, що це не остання зустріч вінничан з улюбленим акапельним гуртом! Тож хто не потрапив, не сумнівайтесь – «Піккардійська терція» звучатиме у Вінниці ще і ще!


Переглядів: 3025
Поширень: 0