З метою вшанування творчої спадщини Тараса Шевченка, відродження національної культури й духовності, прилучення дітей і юнацтва до глибин Шевченківської мудрості, 04 березня у Вінницькому міському палаці дітей та юнацтва відбулося свято з нагоди 200-річчя Дня народження Т. Г. Шевченка «Струни Кобзаревого серця». Режисуру та написання сценарію взяли на себе вихованці Зразкового художнього колективу театральної студії «Мельпомена» на чолі з керівником Людмилою Вонсовською.

Літературно-музична композиція, яку представили гуртківці, розповідала про життя і творчість Т. Г. Шевченка. Літературне читання творів Великого Кобзаря захоплювало своєю величчю та патріотизмом. Не залишила жодного байдужого театральна постановка уривку з поеми “Катерина” у виконанні вихованців студії. Крім того, у святі взяли участь творчі колективи Палацу, а саме: вокальний ансамбль «Джерельце» (керівник Марія Лисак), Народний художній колектив ансамбль танцю «Радість» (художній керівник Заслужений працівник культури України Віктор Бойко), які прикрасили захід своїми неповторними виступами.

Крім того, усі глядачі, що завітали до Палацу, мали можливість переглянути виставку творчих робіт за мотивами творів Тараса Григоровича Шевченка «Кольори Шевченкової долі», яку підготували вихованці відділу декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва. На виставці представлено близько 40 робіт виконаних різноманітними матеріалами у техніках живопису, графіки, холодного батіку, вітражного розпису, аплікації, монотипії, м‘якої іграшки, шкіряної пластики, змішаних авторських техніках та багато інших.

Захід пройняв до сліз кожного, хто знаходився у залі, адже зі сцени звучали слова Пророка, які актуальні завжди для нашої України.



Переглядів: 5045
Поширень: 0