Влітку цього року фестиваль, який вперше змінив прописку, переїхавши з Карпат на Вінниччину, приймало мальовниче село Воробіївка, що в Немирівському районі. На ньому погостювало 15 тисяч туристів з України та закордону. Ставлення місцевої влади та край в цілому сподобались організаторам, тож і у 2008 році "Шешори" знову відбудуться у Воробіївці.

- Про останній наш захід ми чуємо лише позитивні відгуки, і сподіваємося у 2008 році прийняти вдвоє більше учасників та відвідувачів, - розповідає Ольга Михайлюк, директор фестивалю. - Формат "Шешор" незмінний - представлення музики різних стилів та жанрів, що мають етнічне коріння, продемонструвати традиційні народні мистецтва та ремесла різних країн світу. Захід обов`язково дасть поштовх для розвитку зеленого туризму на місцевості, допоможе зформувати позитивний імідж України закордоном. Наступним літом сподіваємось порадувати гостей новими видами майстерень. Плануємо розширити географію наших учасників, уже є домовленості з культурними центрами ряду країн.

Зовсім скоро у Вінниці гастролюватиме гурт "Даха Браха", що активно бере участь у фестивалі "Шешори". Його виступ заплановано на 26 січня у театрі імені Садовського. Гурт, чию творчість формують фольклорні пісні з використанням етнічної музики різних країн, на сцені усього три роки, але уже завоював популярність не лише в Україні, а й у Британії.

- Зараз ми поки що відстежуємо реакцію вінницької публіки. Якщо вона буде позитивною, то навесні, ймовірно, до Вінниці приїде ще один відомий етнографічний гурт - "Оркестр Святого Миколая" з Польщі. У них заплановано тур Україною, де вони відвідають Київ, Івано-Франківськ, Рівне. Ми запропонували включити до списку й Вінницю, - каже пані Ольга.


Переглядів: 3452
Поширень: 0