Щороку навесні до Вінниці приїжджають дитячі хореографічні колективи із різних країн світу, аби взяти участь у Міжнародному фестивалі «Барвінкове кружало». За увесь період існування фестивалю його учасниками стало більше 10 тисяч дітей із більш ніж 15 країн та різних регіонів України.

«Цьогоріч фестиваль особливий. Враховуючи непросту суспільно-політичну ситуацію, що склалася в Україні, оргкомітет вирішив, що у IX фестивалі «Барвінкове кружало» візьмуть участь виключно українські колективи з різних куточків нашої держави. Проведення фестивалю в такий непростий час повинно мати символічний характер, адже саме культура має об’єднувати людей, нагадувати їм про те, що є не лише матеріалі, а й духовні цінності», – каже заступник міського голови Андрій Рева. У фестивалі візьмуть участь дитячі хореографічні колективи з Донецька, Львову, Луганська, Одеси, Ужгорода, Миколаєва, Хмельницького, Бердичева, Вінниці та Вінницької області. Всього – 19 колективів, у яких майже тисяча дітей.

Фестиваль «Барвінкове кружало» триватиме чотири дні. Церемонія відкриття відбудеться 6 травня об 11:00 у театрі ім. М.Садовського. Вже наступного дня, 7 травня, у театрі о 10:00 розпочнеться ювілейний концерт Народного ансамблю танцю «Барвінок» з нагоди 30-річчя з дня його заснування. 8 травня у Будинку офіцерів об 11:00 відбудеться концерт «Дружба». 9 травня учасники фестивалю візьмуть участь у покладанні квітів до Меморіалу Слави та урочистій ході. Цього ж дня о 17:00 у театрі імені Садовського відбудеться церемонія закриття IX дитячого фестивалю «Барвінкове кружало».

Як зазначив організатор фестивалю Петро Бойко, колективи-учасники мають високий рівень майстерності, вони беруть активну участь у багатьох всеукраїнських заходах. «Оскільки на фестивалі виступатимуть колективи з різних регіонів України, тут можна буде побачити номери з різноманітними національними та етнографічними відтінками. Абсолютна більшість номерів створена на народній основі та передає красу українського мистецтва. Щодо дозвілля, то ми зробимо все, щоб і учасники, і батьки, які їх супроводжуватимуть, поїхали додому з гарними спогадами. Вже підготовлена розважальна програма, екскурсії по місту, відвідування шоу найбільшого у Європі світломузичного фонтану», – каже Петро Бойко.

Для довідки

Дитячий фестиваль народної хореографії започатковано у 2004 році. З 2007 року, за ініціативи тодішнього Вінницького міського голови Володимира Гройсмана, проводиться щорічно.



Переглядів: 4277
Поширень: 0