Вестиме зустріч вінницький письменник Віктор Мельник.

До Вінниці приїздить автор першого латисько-українського розмовникаУродженець Львова Юрій Садловський закінчив Латвійський державний університет за спеціальністю «латиська мова і література», після чого тривалий час викладав ці предмети у навчальних закладах Риги. В Латвійському державному університеті захистив дисертацію і отримав науковий ступінь доктора філології. З 2010-го Садловський викладає латиську мову на факультеті міжнародних відносин Львівського національного університету ім. І. Франка, очолює громадську організацію «Центр балтистики».

В його перекладі опубліковано низку творів письменників Латвії як сучасності, так і минулих років: окремими виданнями українською мовою вийшли книжка «Дайни. Латиські народні пісні», поетична збірка Александрса Чакса «Серце на тротуарі». Нині він працює над перекладами п’єс Яніса Райніса.

Сфера наукових зацікавлень Садловського – українсько-латиські літературні взаємини, модерні напрямки у літературі. 2013 року він підготував і видав авторський «Словник футуризму». Юрія Садловського знають і як оригінального поета: він автор кількох поетичних збірок, член кількох творчих спілок, зокрема – Спілки письменників Латвії.


Переглядів: 2684
Поширень: 0