Дійство, організоване Департаментом культури Вінницької міської ради та Центром концертних та фестивальних програм за підтримки депутата Вінницької обласної ради Сергія Кудлаєнка, цьогоріч потішить малих та дорослих вінничан не лише традиційними вже майстер-класами, флешмобами, конкурсами, сюрпризами та танцювально-музичною феєрією. Новими подіями стануть: липневий музичний фестиваль «Канікули у місті», що збере кращих вуличних музикантів міста; проведення щосуботніх авторських пішохідних екскурсій невідомими стежками Вінниці від керівника спільноти «Історія Вінниці»; а ще відзначенням Дня народження Вінницького Смайлика. Обов’язково святкуватимуть День бабусі та дідуся та День літаків та корабликів, створюватимуть алею мистецтва з тематично прикрашених дерев. Загалом, протягом літа в різних куточках міста відбудеться понад 500 різноманітних яскравих творчих заходів для дітей та дорослих!

Мистецькі вихідні стартували яскравим творчим вечором під великим українським стягом

А почалось все великою концертною розважальною програмою, яка зібрала чимало вінничан на площі перед міськрадою. Патріотичними, народними, естрадними та класичними піснями та танцювальними номерами звеселяли присутніх вихованці Вінницької дитячої школи мистецтв, Вінницької дитячої школи мистецтв «Вишенька», Вінницької дитячої музичної школи № 1, Вінницької дитячої музичної школи № 2, дитячої вокальної студії «ДивоСвіт» та студії сучасного танцю «Вертикаль». А чи не найбільшу увагу привертало блакитно-жовте полотнище великого українського прапору, встановлене на одній з галявин. Вінничани масово фотографувались на фоні національних кольорів. Поряд також можна було написати власні побажання на майбутнє в рамках акції «Оновлена Україна». Інші великі полотнища тканини, розтягнуті на галявині, слугували полотном для юних художників, які просто тут малювали свої портрети Вінницького Смайлика.

Мистецькі вихідні стартували яскравим творчим вечором під великим українським стягомМистецькі вихідні стартували яскравим творчим вечором під великим українським стягом

Чимало вінничан завітали погожої літньої днини на міські розваги. А особливо велелюдно на площі стало коли, неочікувано, кілька автобусів з туристами, що прямували на фонтан, зупинились та приєднались до різнобарвного свята «Мистецьких вихідних».

Мистецькі вихідні стартували яскравим творчим вечором під великим українським стягом

Завершальною частиною розважальної програми став виступ уславленого вінницького музичного колективу – міського естрадно-духового оркестру «ВінБенд». Прозвучали не лише джазові композиції, але й пісня, що нагадала про тривожне сьогодення нашої країни. Соліст Саід Лук’ян виконав композицію Віктора Цоя «Війна». Під її звуки як ніколи хотілось вірити, що на сході нашої країни вже скоро запанує мир.

Вже наступної суботи усі, для кого танець – це життя, зможуть насолодитись проектом «Арт-мозаїка» за участю танцювального колективу «Молодість» в мікрорайоні «Сабарів». У центрі міста в цей же час розповідатиме історії та легенди Олександр Федоришен, а на Майдані Незалежності проект «Музична акварель» презентують вихованці Центру розвитку дітей та юнацтва «ДивоСвіт».

Але і це ще не все! Від сьогодні в рамках «мистецьких вихідних» розпочинається конкурс на кращу історію про Вінницький Смайлик. Кожен може надіслати свою версію появи Смайлика у нашому місті та отримати спеціальний приз від Сергія Кудлаєнка. До 20 серпня надішліть свою історію за адресою [email protected]або віднесіть до однієї з бібліотек-філій міста.

Сезон «Мистецьких вихідних» розпочався! Відпочиваймо разом! Приєднуйтесь!


Переглядів: 4641
Поширень: 0