Цікавий подарунок вінничанам підготували фотоаматори Вінницького Народного клубу фотомистецтва «Обрій». Виставка досі ніде неопублікованих чорно-білих фотографій Вінниці 80-х та 90-х років під назвою «Ретро Вінниця» буде відкрита незабаром  в одній з місцевих галерей. Експозиція включає в себе 37 оригінальних фотографій великого формату (близько 30х40 см) від восьми авторів, що у різні часи фотографували наше місто. Фотографії тривалий час зберігались в архіві фотоклубу та мають відмінний стан. На них легко можна впізнати відомі місця нашого міста: проспект Космонавтів, вул. Келецька, 600-річчя, Київська, Соборна, площа Гагаріна (в рік Олімпіади-80), нинішня площа Європейська з вежею, арка, парк Горького з фонтаном, київський міст, кіноконцертна зала «Радуга» тощо. На фотографіях зображено пейзажі нашого міста, краєвиди околиць, жанрові сцени з життя вінничан.

Вінничан запрошують на виставку досі ніде неопублікованих чорно-білих фотографій міста 80-х та 90-х років

Виставку підготовлено з нагоди 40-ї річниці існування Вінницького Народного клубу фотомистецтва «Обрій». Так, саме у 1974 році групою ентузіастів-вінничан, які захоплювались мистецтвом художньої фотографії, було створено культурний осередок - фотоклуб з романтичною назвою «Обрій». Піонерами створення клубу у м. Вінниці були Л. Гендлер, В. Кіхтенко, Г. Марценюк, В. Мисак, М. Поліщук, В. Смелянський, Р.Тихонов та інші. Незмінним головою клубу з моменту його створення і до самої своєї смерті був великий ентузіаст любительської фотографії Павло Олексійович Шпетний.

В 1987 році за активну участь в культурному житті міста та країни фотоклубу було присвоєно звання Народного.

За час існування фотоклубу в архівах організації зібралось чимало раритетних книжок, журналів, фотографій, негативів. Саме з таких раритетів членами фотоклубу вирішено було створити виставку, присвячену ювілею організації.

Відкриття виставки відбудеться 17 червня о 17.00 в приміщенні бібліотеки-філії №11 по вул. Свердлова, 189 (перехрестя вулиць Скалецького та Свердлова).

Вінничан запрошують на виставку досі ніде неопублікованих чорно-білих фотографій міста 80-х та 90-х років

Вхід на виставку вільний. Переглянути експозицію вінничани зможуть щодня крім середи з 10 до 18 години (у будні до 19.00), триватиме виставка до 10 серпня.



Переглядів: 3750
Поширень: 0