Старт проекту «Ніч у кіно» було призначено на 10 годину вечора 19 червня і на цей час вже десятки молодих людей зібрались біля найстарішого у Вінниці кінотеатру «Родина». Всередині кінотеатру було зовсім темно – пошкодження високовольтної енергоживлячої кабельної лінії дещо затримало початок проекту. Проте ніхто розходитись не бажав, а ті сміливці, що зайшли у напівтемне фойє змогли навіть насолодились особливою атмосферою: джазовий піаніст Сергій Макаров грав на піаніно при свічках класичні стандарти. Звикши до темряви, можна було розгледіти також новий антураж: столики та буфет, стелаж з книжками та старий кінопроектор посередині новоствореної лаунж-зони.

Зал старого кінотеатру давно не бачив такої кількості молодих глядачів – всі місця були зайняті!

Коли електрика з’явилась, молодь нарешті змогла поринути у захоплюючий світ кіно. Зал старого кінотеатру давно не бачив такої кількості молодих глядачів – всі місця були зайняті! Очікування було винагороджено! Проект розпочався з презентації унікального Міжнародного Вінниціанського фестивалю пародійного кіно, який вже ввосьме розпочнеться у нашому місті в серпні. Саме збірку найсмішніших робіт з попередніх фестивалів, під загальною назвою «Божоле кіно» (кіно, зняте молодими, кавеенщиками та не лише), і мали нагоду переглянути глядачі.

Кіномани-опівнічники насолодились веселою ніччю у кіно

Сміх у залі не замовкав ні на хвилину! А хміль від опівнічного перегляду кумедних кінороликів можна було розвіяти у затишній атмосфері фойє – тут наливали чай та каву, спілкувались та ділились враженнями. Після невеличкої перерви розпочався комедійний сеанс – на екрані почалась кінокомедія-мелодрама «Босоніж містом». А завершилась перша у Вінниці «Ніч в кіно» показом французької комедії «Вулкан пристрастей», що завершилась вже аж під ранок.

Кіномани-опівнічники насолодились веселою ніччю у кіно

А вже сьогодні ввечері на вінничан чекає продовження кіно-ночі! О 22.00 розпочнеться показ дипломних короткометражок авторства студентів вищих навчальних закладів Польщі, що стало можливим завдяки підтримці Генерального консульства Польщі у м. Вінниці. Можливо серед них є майбутні генії кіно. Символічно, що протягом двох днів проект розпочинається саме з робіт молодих майбутніх кінорежисерів. А після робіт молодих кінематографістів можна буде переглянути пригодницьку комедію «Мої африканські пригоди» та відомий блокбастер «Афера по-американськи». І все це безкоштовно!

Кіномани-опівнічники насолодились веселою ніччю у кіно

Проект «Ніч в кіно» організований департаментом культури Вінницької міської ради за підтримки депутата Вінницької обласної ради Сергія Кудлаєнка та проходить під гаслом «Живи спілкуючись!». Акція має на меті спонукати до живого обговорення побаченого на великому екрані. Тож зустрінемось у кінотеатрі «Родина» за дві години до півночі!



Переглядів: 4147
Поширень: 0